h

Stufi moet blijven!

20 mei 2010

Stufi moet blijven!

Bijna alle politieke partijen willen een einde maken aan de studiefinanciering. VVD, D66, PvdA, en GroenLinks willen allemaal van het huidige systeem af en een leenstelsel invoeren. Daarmee zou de rekening van de crisis bij studenten neergelegd worden. Een belachelijk plan.De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren wordt als maar duurder, of het nu op de universiteit, op het HBO of op het MBO is. Uit onderzoek blijkt dat tenminste een derde van de jongeren niet zou gaan studeren als hij of zij alles moet lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden. Niet als het aan ons ligt. Wij accepteren niet dat studenten de rekening van de crisis moeten betalen. We komen in actie voor betaalbaar onderwijs waar je wat van leert.

SP Apeldoorn zal vrijdag 21 mei 2010 de ‘Code ROOD’ krant van de ‘jongeren in de SP (ROOD)’ gaan uitdelen aan studenten van het ROC aan de Laan van de Mensenrechten, en hen oproepen om een petitie te ondertekenen. Ook kan dat digitaal op www.stufimoetblijven.nl, inmiddels is de petitie al ruim 10.000 keer ondertekend. De actie zal beginnen om 12.00 uur en duren tot 13.30 uur.

Bekijk hier de reportage van Gelre TV

U bent hier