h

Illegaal gestorte stenen ProRail in Apeldoorn: SP stelt kamervragen

6 september 2023

Illegaal gestorte stenen ProRail in Apeldoorn: SP stelt kamervragen

De gemeente Apeldoorn stelt een onderzoek in naar de affaire met kwartsstenen van ProRail. Onderzocht wordt of de juiste procedures zijn doorlopen met betrekking tot vergunningen. De kwestie bij Kanaal Zuid heeft landelijk bovendien meerdere instanties wakker geschud. De Arbeidsinspectie en FNV komen in actie en de SP heeft Kamervragen ingediend.

Ook de landelijke politiek heeft lucht gekregen van de kwestie in Apeldoorn. Tweede Kamerlid Bart van Kent (SP) heeft woensdag schriftelijk vijftien vragen ingediend. Hij wil opheldering van minister Karien van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

,,Ik werd woest toen ik de artikelen las want het is duidelijk dat ProRail regels en afspraken negeert. Dit is namelijk niet voor het eerst”, vertelt Van Kent. Twee jaar geleden diende hij ook Kamervragen in over de werkwijze van ProRail met kwartsstof, na een uitzending van Zembla. Daarin werd duidelijk dat spoorwerkers zeker tien jaar lang werden blootgesteld aan te hoge concentraties van deze kankerverwekkende stof.

U bent hier