h

SP: Agenten verdienen beter

15 januari 2008

SP: Agenten verdienen beter

Op verschillende plaatsen in het land gaan afdelingen van de SP op bezoek bij de politie. Zij overhandigen het personeel daar een grote pot met lolly’s, onder het mom 'laat agenten niet op een ‘stokje’ bijten!'. De SP afdeling Apeldoorn zal voor de landelijke staking op 23 januari haar steun uitspreken voor de acties van het personeel van de politie Noord- en Oost-Gelderland voor een betere CAO. Met het laatste bod van minister Ter Horst zou de gemiddelde politieagent er de komende twee jaar, de inflatie meegerekend, amper op vooruit gaan. En dat terwijl de SP nu al dagelijks meldingen binnenkrijgt van agenten die nauwelijks rond kunnen komen van hun salaris.

Het salaris bij de politie staat al tijden vrijwel stil. Netto zijn agenten er de afgelopen jaren zelfs op achteruit gegaan. Om onder andere de gestegen ziektekostenpremies te kunnen betalen, moeten sommigen er een baan bijnemen. Om de actievoerende agenten een hart onder de riem te steken bieden lokale SP-afdelingen op verschillende plaatsen een presentje aanbieden op de politiebureaus. De aftrap vond eind december plaats in Helmond, waar drie grote potten met lolly’s aan de politie werden overhandigd. In het kader van de acties zal de politie in de regio Noord- en Oost-Gelderland 15 januari het werk neerleggen.

U bent hier