h

Landelijke acties

23 september 2018

Tijd voor rechtvaardigheid

Foto: SP

SP Apeldoorn was samen met onze Rood afdeling aanwezig bij de manifestatie ‘Tijd voor rechtvaardigheid’ op zaterdag 15 september in Rotterdam.

Lees verder
5 april 2016

Ook wij zeggen 3 keer nee.

Foto: SP

Het associatieverdrag gaat over veel meer dan handel.

Lees verder
31 augustus 2011

Ketting van Solidariteit, steun de sociale werkplaats

Op donderdagavond 1 september 2011 staat SP afdeling Apeldoorn tussen 19.00 en 21.00 uur, op het pleintje voor de ingang van de Oranjerie, in de binnenstad van Apeldoorn. Het doel van de actie is om zoveel mogelijk mensen hun handtekening te laten zetten op een werkhandschoen.
Met de werkhandschoen willen we een ‘Ketting van Solidariteit’ maken. Die werkhandschoen is het symbool van de mensen in de Wajong en de Sociale Werkvoorziening. Die mensen willen heel graag wel werken, en kunnen dat ook. Maar het kabinet plaatst ze straks buiten de maatschappij.

100 handtekeningen bij Felua-Groep!

100 handtekeningen bij Felua-Groep!
De medewerkers van de Felua-Groep zette in de zomervakantie al honderd handtekeningen tegen de bezuinigingen op de sociale werkvoorzienig.

Lees verder
16 juni 2011

Succesvolle actie tegen bestuursakkoord

SP-afdeling Apeldoorn was dinsdag 8 juni jl. aanwezig in Ulft om te protesteren tegen het Bestuursakkoord tussen het Rijk en de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). En niet zonder resultaat: de gemeentebestuurders stemden tegen het akkoord. Met dank aan de afdelingen Doetinchem en Oude IJsselstreek.

SP-leider Emile Roemer in gesprek met WSW-er Harry Timmermans tijdens de manifestatie van 8 juni 2011 in Ulft.
SP-leider Emile Roemer in gesprek met WSW-er Harry Timmermans tijdens de manifestatie van 8 juni 2011 in Ulft.

SP-leider Emile Roemer is blij dat de gemeenten ‘nee’ hebben gezegd tegen het uitkleden van de sociale werkplaatsen. Lokale bestuurders kwamen bij elkaar op het VNG-congres over het bestuursakkoord, waarin onder meer de ontmanteling van de sociale werkplaatsen beschreven staat. ‘Ik ben blij dat wethouders zich niet laten misbruiken door het kabinet-Rutte. De eerste slag in de strijd tegen de afbraak van de sociale zekerheid is gewonnen.’

Lees verder
7 juni 2011

Met de bus naar de protestbijeenkomst

De SP roept iedereen op om in actie te komen en zich uit te spreken tegen het VNG-bestuursakkoord. Op 8 juni wordt er in de sociale werkplaatsen gestaakt en van 12:00 tot 14:00 vindt er een grote manifestatie plaats op initiatief van de Abvakabo (naast het parkeerterrein van het DRU-complex in Ulft.

Ketelmuziek

» De vakbond zet bussen in.
Als u met de bus mee wilt moet u zich eerst opgeven bij de vakbond.

In Apeldoorn is de verzamellocatie de kantine van de Felua-Groep aan de Egerlaan.
Het verzameltijdstip is 09:00 uur. U kunt zich melden bij Harry Timmermans.
De bus (van De Groot) vertrekt om 09:45 uur aan de Dubbelbeek 4 tegenover de Felua-Groep.
De bus is weer in Apeldoorn om 16:45 uur.

Lees verder
7 juni 2011

600 handtekeningen tegen het bestuursakkoord

Maandagochtend 6 juni overhandigden medewerkers van de Felua-Groep Apeldoorns wethouder Fokko Spoalstra 600 handtekeningen tegen het bestuursakkoord. En voor behoud van de W.S.W. rechten en een goede toekomst gerichte C.A.O. De actie werd ondersteund door SP afdeling Apeldoorn, AbvaKabo FNV en CNV BedrijvenBond.

600 handtekeningen
(Foto © Gerard Woltering / SP Apeldoorn)

Op dinsdag 7 en woensdag 8 juni komt de Vereniging Nederlandse Gemeenten bij elkaar in Ulft met burgemeesters en wethouders, waar zij praten over het bestuursakkoord. De medewerkers zijn bang voor de gevolgen van het bestuursakkoord.

Lees verder
4 juni 2011

Tegen de afbraak van de WSW en andere asociale bezuinigingen: woensdag 8 juni actiedag!

Op 8 juni stemt de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) over het bestuursakkoord met het Rijk waarin de bezuinigingen op bijstandgerechtigden, jonggehandicapten, sociale werkplaatsen, mensen met verstandelijke, lichamelijke of psychische aandoening in AWBZ en kinderen in de jeugdzorg zijn opgenomen.

Actie tegen de afbraak van de WSW
Actie tegen de afbraak van de WSW

In het DRU-complex in Ulft (Gelderland) wordt door gemeenten en provincies een belangrijk oordeel geveld over de miljarden bezuiniging. Het gaat om de toekomst van deze mensen: om banen, inkomens, begeleiding en zorg. Krijgen zij die wel of niet?

Lees verder
4 juni 2011

Medewerkers Felua-Groep en SP stappen naar de wethouder

Maandagochtend 6 juni stapt de SP samen met medewerkers van de Felua-Groep naar wethouder Fokko Spoelstra van Sociale Zaken van de gemeente Apeldoorn om hem honderden handtekeningen aan te bieden van bezorgde Felua-Groepmedewerkers.

Honderden handtekeningen!
Honderden handtekeningen zijn in slechts drie dagen tijd verzameld.

De medewerkers zijn bang voor de gevolgen van het bestuursakkoord van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG)
Het initiatief voor de handtekeningenactie is genomen door de medewerkers van de Felua Groep en wordt ondersteund door SP afdeling Apeldoorn, AbvaKabo FNV en CNV BedrijvenBond.

Lees verder
31 maart 2011

16 april: Manifestatie tegen kernenergie

Kom op zaterdag 16 april 2011 naar de manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Een coalitie van maatschappelijke organisaties en politieke partijen roept op tot een landelijke manifestatie tegen kernenergie: “Laat samen met ons zien dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Dit kabinet moet kiezen voor een schone en veilige energietoekomst.”

Ik heb schoon genoeg van kernenergie!

Wanneer: 16 april, tussen 13:00 – 16:00 uur
Waar: De Dam, Amsterdam

Lees verder
22 december 2010

OV-chipkaart: vier stappen achteruit

‘Zoiets kun je moeilijk aan een normaal mens uitleggen’

De invoering van de ov-chipkaart gaat bepaald niet van een leien dakje. Bij verschillende meldpunten stromen de klachten van reizigers binnen. SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir noemt het ov-chipkaartbedrijf TLS een schimmig bv’tje en wil dat het wordt opgeheven.


De eisen van de SP voor invoering OV-chipkaart.

Voortaan geen verschillende papieren kaartjes meer, maar één digitale kaart voor alle soorten openbaar vervoer en moeiteloos betalen per afgelegde afstand in plaats van per zone: het reizigersgemak staat voorop bij de invoering van de ov-chipkaart. Tenminste, als we het Trans Link Systems (TLS) moeten geloven, het bedrijf dat voor de invoering verantwoordelijk is. SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir volgt het proces met argusogen. Mede op zijn aandringen heeft de regering besloten dat de knelpunten van de ov-chipkaart in beeld gebracht moeten worden. Ondertussen stroomt bij speciale meldpunten van de SP en de onafhankelijke toezichthouder OV loket een recordaantal klachten binnen.

Lees verder

Pagina's

U bent hier