h

Antwoord gemeente Apeldoorn op vragen over de Chloortrein

8 juni 2008

Antwoord gemeente Apeldoorn op vragen over de Chloortrein

In maart heeft het bestuur vragen gesteld aan de gemeente Apeldoorn over het feit dat de Chloortrein plotseling weer door Apeldoorn ging rijden. De gemeente Apeldoorn stelde in haar antwoord hier niet veel aan te kunnen doen en ging niet in op de vraag of ze haar inwoners beter zou moeten voorlichten over deze gevaarlijke transporten. De gemeente maakt zich wel zorgen om andere vormen van gevaarlijk tranport zoals benzine en LPG. De chloortranporten kunnen volgens de gemeente niet worden gestopt omdat hier in het verleden afspraken over zijn gemaakt. De SP in Apeldoorn zal zich blijven verzetten totdat er geen chloor meer wordt vervoerd over het Apeldoorns Spoor.

Lees alles over de chloortrein in het dossier Milieu hieronder.

U bent hier