h

Natuur en milieu

Kamer steunt SP: Plastictaks moet verdwijnen

Consumenten moeten sinds dit jaar meer betalen voor het gebruik van plastic bakjes. Dit idee, aan een tekentafel bedacht als manier om mensen minder plastic te laten gebruiken, betekent in de praktijk vooral dat consumenten nóg meer geld kwijt zijn in deze dure tijden. De SP gelooft niet in het belasten van consumenten voor een schoon klimaat, maar in het aanpakken van de producenten. 

Lees hoe SP-kamerlid Jimmy Dijk deze "pesttaks" aan de kaak heeft gesteld. Zijn motie kreeg gisteren steun van de tweede kamer

Lees verder
17 mei 2017

Protestactie tegen mega-geitenstal Apeldoorn

Foto: SP

De SP houdt zaterdag 20 mei samen met Partij voor de Dieren, GroenLinks en de werkgroep Milieuzorg Apeldoorn een protestactie tegen de komst van een Megageitenstal. De SP is geen voorstander van megastallen vanwege de gevolgen voor milieu en de gezondheid van mens en dier. Een meerderheid in de gemeenteraad van Apeldoorn wil de megastal van 4000 wel mogelijk maken. Daarom komt de SP samen met andere organisaties in actie. De actie start om 11:00 op het Raadhuisplein in Apeldoorn.

Lees verder
31 maart 2011

16 april: Manifestatie tegen kernenergie

Kom op zaterdag 16 april 2011 naar de manifestatie tegen kernenergie op de Dam in Amsterdam. Een coalitie van maatschappelijke organisaties en politieke partijen roept op tot een landelijke manifestatie tegen kernenergie: “Laat samen met ons zien dat Nederland schoon genoeg heeft van kernenergie. Dit kabinet moet kiezen voor een schone en veilige energietoekomst.”

Ik heb schoon genoeg van kernenergie!

Wanneer: 16 april, tussen 13:00 – 16:00 uur
Waar: De Dam, Amsterdam

Lees verder
21 februari 2011

Actie Hart voor Natuur in Radio Kootwijk

Net zoals eerder dit jaar is er weer een actiedag gehouden georganiseerd door de coalitie Hart voor Natuur. Deze actie vond voor de provincie Gelderland plaats in Radio Kootwijk in het voormalig zendgebouw.
Alle politieke partijen kregen de gelegenheid om hier hun standpunten ten aanzien van het huidige natuur en milieubeleid van het kabinet Rutte te beoordelen. En tevens hun standpunten naar voren te brengen in een debat.

Eric van Kaathoven
Eric van Kaathoven in debat in Radio Kootwijk (Foto © Gerard Woltering / SP Apeldoorn)

Uiteraard was deze middag georganiseerd om de natuurliefhebbers in het bijzonder voor te bereiden en te helpen bij het eventueel maken van een keuze voor de aankomende Provinciale Statenverkiezingen van 2 maart.

Lees verder
3 februari 2010

Fibroned, ingezonden brief De Stentor

Bij de ingezonden brieven van 27 januari j.l. schreef J van Manen over overlast door Fibroned en Bedrijventerrein Apeldoorn Zuid.
Houd de Apeldoornse lucht gezond

Wij als SP Apeldoorn kunnen de heer of mevrouw J. van Manen en alle Matenaren vertellen dat SP Apeldoorn nog steeds tegen de komst van Fibroned is en tegen uitbreiding Bedrijventerrein Apeldoorn Zuid.

Lees verder
23 november 2009

SP Apeldoorn bij Natuurwerkdag op het Millingense zand

Zaterdag, 7 november 2009 - Het Millingense zand was zaterdag één van de 320 werklocaties van de Landelijke Natuurwerkdag georganiseerd door Staats Bos Beheer.


(Foto: Johan ten Damme)

De leuze voor deze plek was: “Op de Bres voor de Jeneverbes”.

Diverse organisaties, verenigingen en hele families waren die dag present. Zo ook onze eigen afdeling SP Apeldoorn. Zij kregen zelfs applaus voor hun aanwezigheid van collega's van het PvdA!

Verder hoorden we van omstanders, hé een partij die niet alleen praat maar ook de handen uit de mouwen steekt!

Lees verder
14 oktober 2009

Vliegveld Teuge

Door Bonnie ten Damme

DE SP HEEFT ALS ÉÉN VAN ZIJN PIJLERS “MENSWAARDIGHEID” IN ZIJN VISIE STAAN.

Hier valt onder, het streven naar zo gezond mogelijk kunnen opgroeien en leven. Het woongenot van de mensen is ook belangrijk.
Een vliegveld zoals Teuge werkt hier niet echt aan mee daar de vliegtuigen ons overspoelen met fijnstof, lawaai en onverbrande kerosine.
Denk eens aan de luchtwegen van ons en onze kinderen, worden die er beter op door het inademen van die stoffen?
Het concentratievermogen op school, wordt dit beter door meer vliegtuiglawaai?
Wil Apeldoorn zijn burgers bovenstaande bieden!
Gemeente Apeldoorn is groot aandeelhouder en geeft veel Apeldoornse subsidie aan het vliegveld om deze in stand te houden. Weten de burgers dat?
Natuurlijk bestaat vliegveld Teuge al lang maar in eerste instantie alleen als zweefvliegveld en voor wat kleinere propellervliegtuigen en een parachutistenclub. Jaarlijks neemt het vliegverkeer echter toe en nu wil B.V. Vliegveld Teuge zelfs grotere straalvliegtuigen en meer vliegbewegingen.
Wordt er straks ook ’s avonds gevlogen om meer omzet te halen en de nachtrust van de Apeldoorners dan?
SP-Apeldoorn gaat meer onderzoek doen naar de handel en wandel van vliegveld Teuge en gemeente Apeldoorn.

Zie onderstaand ingekort stukje van Platform Vlieghinder Teuge met meer informatie.

Lees verder
28 mei 2009

SP Apeldoorn spreekt in tegen de verkoop van NUON

De SP afdeling Apeldoorn heeft tijdens de politiekemarkt ingesproken om zo de verkoop van Nuon op het laatste moment nog te kunnen verkomen.Helaas mocht dat niet meer baten, er werd voor de splitsing en verkoop gestemd. Alleen Gemeentebelangen stemde tegen.

Lees verder
7 mei 2009

Zaterdag 9 mei 2009: fietstocht door het LOG

Het LOG (landbouw Ontwikkelingsgebied) Beemte-Vaassen ligt aan de oostzijde van de A50 op het grondgebied van de gemeenten Apeldoorn en Epe.
Het gebied is aangewezen voor de intensieve veehouderij en zal dus de komende jaren sterk gaan veranderen.
Er komen grote kippen- en varkensbedrijven met stallen die tot 3 voetbalvelden groot mogen worden.


Om met eigen ogen te zien hoe het gebied nu is en een goed beeld te krijgen van wat we in dit gebied kunnen gaan verwachten, heeft GroenLinks een fietstocht georganiseerd, de SP afdeling Apeldoorn sluit zich hier bij aan. Omdat ook wij tegen de megastallen zijn.

Lees verder
24 april 2009

Nu Nuon en Eneco nog!

Gisteravond haalde de Apeldoornse SP afdeling weer vele handtekeningen op en deelde honderden flyers en handtekeningenkaarten in combinatie met een waxinelichtje uit aan de winkelende mensen ter hoogte van de hoofdingang van de Oranjerie.

Heeft u al getekend tegen de verkoop van Nuon?

We maakte het winkelende publiek duidelijk dat ze hun stem konden laten horen door middel van het zetten van een handtekening tegen de verkoop van de energiebedrijven.

Lees verder

Pagina's

U bent hier