h

Zeg nee! Tegen de afbraak van de thuiszorg!

27 november 2008

Zeg nee! Tegen de afbraak van de thuiszorg!

Kom naar de protestbijeenkomst in Den Haag.

Op woensdag 17 december 2008 debatteert de Tweede Kamer over de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het Comité Zorg Geen Markt organiseert op die dag een grote manifestatie tegen de afbraak en uitverkoop van de thuiszorg. Uiteraard is de SP daarbij aanwezig.

Er zijn door de WMO steeds meer problemen in de huishoudelijke zorg. Mensen krijgen geen hulp of staan op wachtlijsten door het gebrek aan personeel en de mensen die werkzaam zijn in de huishoudelijke zorg worden massaal voor het blok gezet. Ze moeten salaris inleveren of ze worden werkloos zonder uitkering. Gemeenten kunnen niet goed overweg met het toegewezen budget. Thuiszorginstellingen weigeren nog langer huishoudelijke zorg te geven en stoppen hun activiteiten. Schoonmaakbedrijven worden actief in de huishoudelijke zorg via de WMO.
Reden genoeg om een krachtig protest te laten horen voorafgaand aan het debat met de verantwoordelijke staatsecretaris Bussemaker. We roepen iedereen op om op woensdag 17 december naar Den Haag te komen en op het Plein te protesteren tegen de huidige gang van zaken. Ook vragen wij u om in uw eigen woonplaats, wijk en familie en vriendenkring deze actie bekend te maken.

Voor maar 5 euro per persoon mee met de bus!
Bij voldoende belangstelling zal er vanuit Apeldoorn een bus gaan.

Voor informatie of opgave voor de bus kunt u een mailtje sturen naar apeldoorn@sp.nl of bellen naar 06-24116011 of geef u op via ons contactformulier.

U bent hier