h

Zorg, welzijn en sport

2 oktober 2018

Real-X moet blijven

Foto: Rob Voss

Tot ons grote schrik gaat het college van B&W door met de bezuiniging op Real-X. Het college heeft dit Real-X vorige week in een brief laten weten.

Lees verder
1 oktober 2018

“Sluitende aanpak Personen Verward Gedrag”

Foto: Rob Voss

Donderdag 13 september werd het onderwerp “Sluitende aanpak Personen Verward Gedrag” besproken in de PMA. Van te voren werd er aangegeven of wij het als Raad eens zijn met de Koers die nu wordt ingezet.

Lees verder
2 november 2016

Zorgen om (Jeugd)zorg

Foto: Rob Voss

Naar aanleiding van ons stuk op onze website en het artikel in de stentor van 4 augustus 2016, hebben wij een gesprek gehad met wethouder Paul Blokhuis en ambtenaren om onze zorgen en de zorgen van de burgers aan te kaarten. Het volgende is hieruit gekomen:

Lees verder
21 september 2016

Pleidooi voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Mariska Bouwmeester was werkzaam bij Vérian. In  2007 begonnen  de bezuinigen. “Als werknemer merkte je hier weinig van. Wel ging de fietsvergoeding eraf en reistijd van cliënt naar cliënt ging eraf. De meest werknemers namen dit voor lief, omdat de cliënten hier niks van merkten . “

Lees verder
13 september 2016

Onderzoek WMO in Apeldoorn

Foto: SP

Zorgmarktadvies doet  onderzoek naar het Wmo-beleid in gemeenten. Zij zullen ook een onderzoek doen in Apeldoorn. SP Apeldoorn ondersteunt dit onderzoek en roept iedereen op die in aanmerking komt om mee te werken aan dit onderzoek. Wij hopen dat dit onderzoek kan helpen om het beleid van gemeenten te verbeteren.

Lees verder
29 augustus 2016

Giro D’Italia: wie betaalt de rekening?

Foto: SP

De Giro D’Italia: een prestigeproject bedacht vanuit de dames een heren op het gemeentehuis. SP Apeldoorn en SP Gelderland waarschuwden van tevoren al dat het project veel meer zou gaan kosten dan de 13 Miljoen die ervoor uitgetrokken was. Wij waarschuwden toen al dat wij niet graag zien dat er geld vanuit de gemeenschap bij moet komen. Wij zien namelijk liever dat het geld besteed wordt aan amateursport en breedtesport in het bijzonder.

Lees verder
20 december 2010

Actie Apeldoorn blijf social

Op donderdag 16 en vrijdag 17 december voerde de SP en FNV Lokaal ’s avonds actie om Apeldoorn sociaal te laten blijven. Er werden t-shirts, kommetjes tomaten en erwten-soep uitgedeeld in de hal van het stadhuis.
De bezoekers lieten zich de soep goed smaken. Ook raadsleden waagden zich aan de ‘sociale’ soep.

De sociale soep van de SP en FNV Lokaal lieten de aanwezigen zich goed smaken
De sociale soep van de SP en FNV Lokaal lieten de aanwezigen zich goed smaken. (Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Er moest volgens burgermeester en wethouders 1.5 miljoen euro bezuinigd worden op het minimabeleid. 600.000 euro is na protest van tafel gehaald aan bezuinigingen. Op de teller staat nog 900.000 euro aan bezuinigingen die gehaald gaan worden bij de financieel zwakste van de Apeldoornse samenleving. SP Apeldoorn vind dat een schande.

Lees verder
15 december 2010

SP en FNV Lokaal samen in actie

Donderdag 16 december en vrijdag 17 december komt de SP samen met FNV Lokaal in actie om Apeldoorn sociaal te laten blijven

Donderdag 16 december delen we snert soep en folders uit aan voorbijgangers en aan bezoekers van het stadhuis waar gesproken gaat worden over de bezuinigingen op onder andere de WMO en minima.
Binnen het stadhuis demonstreren we doormiddel van het aantrekken van een t-shirt, die aan bezoekers zullen worden uitgedeeld.
Kom ook in actie!

Wij roepen iedereen op om ook aanwezig te zijn op het stadhuis. Samen kunnen we laten zien dat we tegen de bezuinigingen zijn op bijvoorbeeld mensen die hulp en bijstand echt nodig hebben. Samen staan we sterk!!

Wij hopen u morgen te zien voor en in het stadhuis vanaf 18:00 uur tot aan het einde van de raadsbijeenkomst.

Lees verder
9 december 2010

Actie SPeculaasje was een succes!

Afgelopen zaterdag 4 december stond de SP met een marktkraam vlakbij de ingang van de Oranjerie langs de Hoofdstraat zijde. SP was aanwezig met haar jaarlijkse actie SPeculaas. De actie moest jammer genoeg een uurtje eerder dan gepland worden afgelast in verband met de hevige sneeuwval. Ons campagne materiaal verdween onder een laag sneeuw, en onze actievoerders waren gekscherend gezegd op een gegeven moment meer wit dan rood.

Voorzitter Joke van der Meide deelt een SPeculaasje uit aan de straatmuziekant
Voorzitter Joke van der Meide deelt een SPeculaasje uit aan de straatmuziekant. (Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Mensen werden over diverse acties van de SP geïnformeerd.
Winkelende mensen kregen een folder over ‘Maak onze bus niet weer duurder’. Het stadsbustarief gaat in Apeldoorn van 1,50 uur voor een retour naar 1,00 euro voor een enkele reis. Ook is het nieuwe kaartje niet voor negenen geldig op werkdagen.

Lees verder
3 december 2010

Actie SPeculaasje

Zaterdag 4 december organiseert SP Apeldoorn haar jaarlijkse actie SPeculaasje. De aanwezige SP-ers zullen SPeculaasjes uitdelen aan winkelende mensen in het centrum van Apeldoorn.

Sinterklaas neemt een SPeculaasje in ontvangst van SP voorzitter Joke van der Meide. Sinterklaas neemt een SPeculaasje in ontvangst van SP voorzitter Joke van der Meide (Foto © Ten Damme / SP Apeldoorn)

Deze keer vraagt de SP wat mensen vinden van de bezuinigingen die Apeldoorn te wachten staat. Zoals de mogelijke bezuinigingen op de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) en op het minimabeleid.
Ook vindt de SP dat de bieb open moet blijven. Daarom zal de SP cadeautjes in de vorm van (100) boeken her en der in de binnenstad neer gaan leggen op o.a. bankjes, tafeltjes en muurtjes.

Lees verder

Pagina's

U bent hier