h

Zaterdag 9 mei 2009: fietstocht door het LOG

7 mei 2009

Zaterdag 9 mei 2009: fietstocht door het LOG

Het LOG (landbouw Ontwikkelingsgebied) Beemte-Vaassen ligt aan de oostzijde van de A50 op het grondgebied van de gemeenten Apeldoorn en Epe.
Het gebied is aangewezen voor de intensieve veehouderij en zal dus de komende jaren sterk gaan veranderen.
Er komen grote kippen- en varkensbedrijven met stallen die tot 3 voetbalvelden groot mogen worden.


Om met eigen ogen te zien hoe het gebied nu is en een goed beeld te krijgen van wat we in dit gebied kunnen gaan verwachten, heeft GroenLinks een fietstocht georganiseerd, de SP afdeling Apeldoorn sluit zich hier bij aan. Omdat ook wij tegen de megastallen zijn.

Er zijn twee vertrekpunten mogelijk:

vanuit Apeldoorn vertrekken we om 13.00 uur bij het gebouw van waterschap Veluwe. Dit staat langs de Oost Veluweweg, bij de rotonde (in ombouw naar kruispunt) bij de hoge kantoortoren La Tour (Steenbokstraat). We fietsen dan naar Vaassen (10 km).

vanuit Vaassen vertrekken we om 14.00 uur bij de Geerstraatschool. We fietsen dan gezamenlijk de fietstocht door het LOG die circa 10 kilometer bedraagt. De Geerstraatschool ligt langs de Geerstraat in Vaassen, net ten oosten van de A50.

We kunnen na afloop terecht in de Geerstraatschool voor een aantal presentaties, discussie en natuurlijk een hapje en drankje.
Naast beide GroenLinks afdelingen zullen Stichting Werkgroep Milieuzorg Apeldoorn, Vereniging Milieuzorg Epe en de Gebiedsgroep (sinds kort een Stichting) uit het LOG zelf meewerken. De bijeenkomst duurt tot 17.00 uur.

Voor opgave van deelname en/of meer info vanuit de SP:
Bonnie ten Damme-Boevé tel. (055) 3231730 of mail naar: bonnietendamme@gmail.com

U bent hier