h

65 blijft 65 actie!

1 september 2009

65 blijft 65 actie!

De SP is komende zaterdag in de binnenstad te vinden om actie te voeren tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar: 65 blijft 65!



De Apeldoornse SP afdeling gaat handtekeningen op halen en flyers uit delen tussen 12.00 en 15.00 uur vanuit de marktkraam op het Raadhuisplein aan de zijde van de Hooftstraat.

De SP wil niet dat de AOW-leeftijd omhoog gaat. De groeiende groep 65-plussers zorgen er voor dat de inkomsten uit belastingen over pensioenen fors zullen stijgen.
Die belastinginkomsten zijn voldoende om het stijgende aantal AOW-uitkeringen te betalen. Dat is iets wat door velen is onderzocht en erkend, waaronder het CPB, het rekencentrum van de regering zelf.

Ouderen komen nu ook al moeilijk aan het werk, er zijn bijna 1 miljoen mensen in Nederland die willen werken maar geen baan kunnen vinden. Vooral voor werklozen tussen de 50 en 65 is het erg lastig om op nog aan het werk te komen. Van de 64-jarigen werkt nog maar 13%

Bent u niet in de gelegenheid om te komen tekenen tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar? Dan kunt u dat nu digitaal doen via deze link of download hier (.pdf) het handtekeningenformulier en print hem uit en vul hem samen met bijvoorbeeld uw gezinsleden, familie, vrienden of collega’s in en stuur hem ingevuld per post gratis naar ons op!

U bent hier