h

SP Apeldoorn bij Natuurwerkdag op het Millingense zand

23 november 2009

SP Apeldoorn bij Natuurwerkdag op het Millingense zand

Zaterdag, 7 november 2009 - Het Millingense zand was zaterdag één van de 320 werklocaties van de Landelijke Natuurwerkdag georganiseerd door Staats Bos Beheer.


(Foto: Johan ten Damme)

De leuze voor deze plek was: “Op de Bres voor de Jeneverbes”.

Diverse organisaties, verenigingen en hele families waren die dag present. Zo ook onze eigen afdeling SP Apeldoorn. Zij kregen zelfs applaus voor hun aanwezigheid van collega's van het PvdA!

Verder hoorden we van omstanders, hé een partij die niet alleen praat maar ook de handen uit de mouwen steekt!

De werkgroep waarin de SP werd ingedeeld moesten de opslag dennetjes omzagen om de jeneverbes de kans te geven zich te ontwikkelen.

In de prachtige omgeving was het hard werken maar ook erg gezellig.

Er waren regelmatig werkpauzes met koffie/ thee en fris. In de lunchpauze waren er broodjes en fruit. De overbekende rode SP- tomatensoep werd niet geserveerd maar, hoe kan het ook anders bij Staats Bos Beheer, heerlijke groene erwtensoep!

Tijdens de lunch werden we getrakteerd op muziek door een jeugdorkest uit Barneveld.

Na de lunch moesten we er weer hard tegen aan. Gaandeweg zag je de beboste plek veranderen in een prachtige vallei met korstmossen en kleine jeneverbesstruikjes.

Ik hoop dat we volgend jaar met een grote ploeg enthousiaste SP’ers mee doen aan deze natuurwerkdag. Het is zeker de moeite waard!!

Bekijk hier de fotoreportage van Bonnie en Johan ten Damme.

U bent hier