h

SP start klachtenmeldpunt OV-chipkaart in Apeldoorn

25 maart 2010

SP start klachtenmeldpunt OV-chipkaart in Apeldoorn

Zaterdag 27 maart zal het klachtenmeldpunt voor de ov-chipkaart van de Gelderse SP Apeldoorn aandoen.

OV-chipleed?

Tussen 13:00 tot 15:00 uur zal SP afdeling Apeldoorn bij de bushaltes aan de Stationsstraat en aan de Hofstraat klachten van reizigers opnemen over het gebruik van de ov-chipkaart. Dit is een live versie van het digitale meldpunt www.meldpuntovchip.nl.

Het digitale meldpuntovchip.nl ontvangt wekelijks tientallen klachten. Uit Apeldoorn kwamen klachten binnen over twee busritten Arnhem-Apeldoorn die bijna vijf euro duurder zijn geworden. En reizigers in Apeldoorn betalen vaak meer dan 100% ten opzichte van het huidige stadsbuskaartje.

De SP wil weten wat de ervaringen zijn in Apeldoorn en zal daarom zaterdag met een mobiel meldpunt bij de bushaltes (wisselend tussen de twee locaties) aanwezig zijn om reizigers de mogelijkheid te bieden hun klachten in te dienen.

De Gelderse SP is het meldpunt gestart omdat de provincie en de stadsregio geen onderzoek willen doen naar wat er in de praktijk allemaal misgaat met de invoering van de kaart. Er zijn al de nodige klachten binnen over prijsverhogingen en andere ongemakken.

Klachten melden kan op www.meldpuntovchip.nl

U bent hier