h

SP verzamelt wederom klachten over de ov-chipkaart in Apeldoorn

15 april 2010

SP verzamelt wederom klachten over de ov-chipkaart in Apeldoorn

Op donderdag 15 en vrijdag 16 april zal SP Apeldoorn wederom klachten over de ov-chipkaart verzamelen.


(Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Donderdag 15 april tussen 19.00 – 21. 00 uur is de SP wisselend te vinden bij de bushaltes aan de Stationsstraat en aan de Hofstraat. Vrijdag 16 april tussen 16.30 – 18.00 uur zal de SP aanwezig zijn bij het bus- en treinstation in het centrum van Apeldoorn.

Het digitale meldpuntovchip.nl ontvangt wekelijks tientallen klachten. Uit Apeldoorn kwamen klachten binnen over busritten Arnhem - Apeldoorn die bijna vijf euro duurder zijn geworden. En reizigers in Apeldoorn betalen vaak meer ten opzichte van het huidige stadsbuskaartje.Ook kwam tijdens de SP ov-actie van 27 maart jl. met het ‘mobiele meldpunt’ naar voren dat er grote onvrede bestaat over de gebruiks(on)vriendelijkheid van de ov-chipkaart.

De SP wil weten wat de ervaringen zijn in Apeldoorn en zal daarom opnieuw bij de bushaltes (wisselend tussen de twee locaties) en het bus en treinstation aanwezig zijn om reizigers de mogelijkheid te bieden hun klachten in te dienen.

De Gelderse SP zal de klachten bundelen in een zwartboek en dit aanbieden aan de provincie Gelderland en de Stadsregio, de twee overheden verantwoordelijk voor het openbaar vervoer in Gelderland.

Klachten melden kan ook op www.meldpuntovchip.nl

U bent hier