h

PROVINCIALE BEZUINIGINGEN - Verhef je stem op 23 juni!

22 juni 2010

PROVINCIALE BEZUINIGINGEN - Verhef je stem op 23 juni!

De Gelderse SP roept alle Gelderlanders die geraakt worden door de geplande bezuinigingen op hun stem te laten horen tijdens de hoorzittingen op 23 juni op het provinciehuis. De steenrijke provincie Gelderland is van plan miljoenen te bezuinigen op ambulances, daklozen, bibliotheken, openbaar vervoer, milieu, natuur en landschap, dorpshuizen, schaapskuddes en op Omroep Gelderland.

Stop de kaalslag

De hoorzittingen over de drastische bezuinigingen, vinden plaats op woensdag 23 juni in het provinciehuis te Arnhem en worden georganiseerd door provinciale staten. Sprekers kunnen zich aanmelden via www.gelderland.nl. Daar kunt u ook meer lezen over de bezuinigingsplannen van de provincie of uw mening geven over de bezuinigingen via een reactieformulier.

Film de kaalslagNaast de oproep om naar de hoorzittingen te komen, roept de SP Gelderlanders ook op te laten zien wat er misgaat als de bezuinigingen door zouden gaan. Letterlijk door het maken van een filmpje in het kader van de actie Film de Kaalslag. Deze actie loopt ook nog door na 30 juni wanneer provinciale staten over de bezuinigingen spreken. Want pas tijdens de behandeling van de begroting in november van dit jaar worden definitieve keuzes gemaakt.

SP Fractievoorzitter Eric van Kaathoven: “Ik denk niet dat ze op het provinciehuis al door hebben wat deze drastische bezuinigingen gaan betekenen voor de mensen in Gelderland. Dus onze oproep is: laat het horen bij de hoorzittingen, vertel het ze maar!”
Van Kaathoven denkt dat de bezuinigingen nog lang geen gelopen race zijn: “Achter een bureau in het provinciehuis is het gemakkelijk een streep door een organisatie en haar werk te zetten maar als je ziet wat dat voor mensen betekent, is dat een ander verhaal. Zeker als je weet dat de provincie Gelderland steenrijk is en alleen al van de jaarlijkse rente en dividenden deze bezuinigingen gemakkelijk op kan vangen. Dan is die kaalslag toch niet uit te leggen?”

Eric van KaathovenSP Fractievoorzitter Eric van Kaathoven: “Ik denk niet dat ze op het
provinciehuis al door hebben wat deze drastische bezuinigingen gaan
betekenen voor de mensen in Gelderland. Dus onze oproep is: laat het
horen bij de hoorzittingen, vertel het ze maar!”

Van Kaathoven denkt dat de bezuinigingen nog lang geen gelopen race
zijn: “Achter een bureau in het provinciehuis is het gemakkelijk een
streep door een organisatie en haar werk te zetten maar als je ziet wat
dat voor mensen betekent, is dat een ander verhaal. Zeker als je weet
dat de provincie Gelderland steenrijk is en alleen al van de jaarlijkse
rente en dividenden deze bezuinigingen gemakkelijk op kan vangen. Dan is
die kaalslag toch niet uit te leggen?”

U bent hier