h

SP blij met behoud strippenkaart. Maar wil ook het stadsbus-plus-kaartje behouden!

7 oktober 2010

SP blij met behoud strippenkaart. Maar wil ook het stadsbus-plus-kaartje behouden!

Minister Eurlings heeft afgelopen woensdag in de Tweede Kamer gezegd dat de strippenkaart tot 1 februari in Oost-Nederland blijft bestaan. Gelderland, de Stadsregio, Twente en Overijssel willen dat iedereen per 18 november alleen nog maar met de ov-chipkaart kan reizen. Er komt ook een onderzoek naar alle problemen met de ov-chipkaart. De SP is blij met het uitstel omdat er nog te veel dingen misgaan met het gebruik van de ov-chipkaart en omdat de kaart mensen op extra kosten jaagt.

Stefan KloosterboerStefan Kloosterboer, Apeldoorns SP bestuurslid en actievoerder tegen de invoering van een niet goed werkende ov-chipkaart en exorbitante prijsverhogingen: “Ik ben blij dat reizigers in de gemeente Apeldoorn in ieder geval tot 1 februari 2011 gebruik kunnen blijven maken van de vertrouwde papieren strippenkaart. Of en in welke vorm het huidige Stadsbus-Plus-kaartje behouden blijft, en tegen welke prijs is nu nog niet helemaal duidelijk. Op 12 december 2010 gaat het vervoer over van Veolia naar Syntus. SP Apeldoorn is voorstander van het behoud van een betaalbaar Stadsbus-Plus-kaartje. Als het kaartje verdwijnt, kan er een explosieve prijsstijging optreden. Op sommige ritten zullen reizigers meer dan een keer zo duur uit zijn. De SP vind dit onacceptabel! De SP houdt deze ontwikkeling dan ook in de gaten.”

De SP voerde de afgelopen jaren diverse malen actie tegen de verhoging van het tarief van het Stadsbus-Plus-kaartje. En tegen de invoering van de ov-chipkaart. Afgelopen zomer nog heeft de SP aan Gelderse gedeputeerde van Haaren en de Stadsregio Arnhem-Nijmegen een zwartboek aangeboden waarin de knelpunten van het gebruik van de ov-chipkaart verwoord worden. Falende apparatuur en onacceptabele prijsverhogingen ten opzichte van de strippenkaart zijn aan de orde van de dag. Desondanks gingen de provincie en Stadsregio door met de invoering van de kaart. Indien nodig gaat de SP weer de straat op, om actie te voeren voor goed(werkend) en betaalbaar openbaar vervoer.

U bent hier