h

SP: Gelderland moet invoering ov-chipkaart stoppen

4 oktober 2010

SP: Gelderland moet invoering ov-chipkaart stoppen

Vandaag werd bekend dat de ANWB uit het landelijke consumentenoverleg over de invoering van de ov-chipkaart is gestapt. De ANWB voelt zich niet meer serieus genomen in het overleg. Ook in Gelderland kwamen er kritische geluiden vanuit reizigersorganisatie ROVER en consumentenplatform ROCOV over de invoering van het nieuwe betaalbewijs in het OV. De steun voor de invoering brokkelt daarmee af. De SP wil daarom dat de provincie stopt met de invoering van de OV-chipkaart.

ov-chipkaart

SP-statenlid Alex Mink stelde vandaag schriftelijke vragen over de steun van consumenten aan de invoering van de ov-chipkaart aan het dagelijks provinciebestuur: “wat mij betreft kan de stekker eruit. Het signaal van de ANWB en andere organisaties moet serieus worden genomen. De klachten komen niet alleen meer van reizigers die de dupe worden van de technische problemen invoering van de kaart, zoals studenten en slechtzienden, maar ook van een gerespecteerde organisatie als de ANWB die niet zomaar iets roept. Dit is de doodsteek voor het project. Gelderland moet aan de noodrem trekken en stoppen met de invoering van deze kaart!”.

U bent hier