h

Onze bus halte moet terug

25 januari 2011

Onze bus halte moet terug

In de Apeldoornse woonwijk Kerschoten tussen de Koninginnelaan ter hoogte van zorgcentrum De Veenkamp en de in aanbouw zijnde Vlier (beschermde woonvormen) in woonpark De Groene Hoven ter hoogte van de Anklaarseweg, zijn zo’n 5 bushaltes verdwenen.
(Oudere) mensen moeten nu honderden meters verder lopen voor zij bij een bushalte zijn. Dit is het gevolg van de in het leven geroepen Veluwelijn (buslijn 90).
Onze bus halte moet terug!
Door een e-mail van een buurtbewoner zijn wij op de hoogte gesteld van het verdwijnen van de halteplaatsen. De SP is tegen verslechtering van het openbaar vervoer en dus gaat zij woensdag 26 januari 2011 ’s avonds woonwijk Kerschoten in. De SP gaat huis-aan-huis met mensen in gesprek om te vragen wat zij vinden van het opheffen van de bushaltes. Tevens kunnen zij hun handtekening zetten tegen het verdwijnen van de haltes.


De opgeheffen bushalte
De opgeheven bushaltes aan de Koninginnelaan ter hoogte van zorgcentrum De Veenkamp (Foto © Gerard Woltering / SP Apeldoorn)

Ook worden er woensdag op het Provinciehuis tijdens de Commissie voor Verkeer zeer kritische vragen gesteld door SP Statenlid Alex Mink aan de gedeputeerde. De Gelderse SP kreeg klachten die gingen over het verdwijnen van de bushaltes en de zeer slechte invoering van de Veluwelijn.

U bent hier