h

Actie: Wij willen werk geen armoede

26 april 2011

Actie: Wij willen werk geen armoede

SP afdeling Apeldoorn voerde de afgelopen twee weken actie bij de bedrijfspoorten van sociale werkvoorzieningen, tweemaal bij de Felua Groep aan de Egerlaan en eenmaal bij Wijk Werk aan de Barnewinkel in Apeldoorn.

Bedrijfspoort actie bij de Felua Groep
Bedrijfspoort actie bij de Felua Groep in Apeldoorn. (Foto © Gerard Woltering / SP Apeldoorn)

De actie bestond uit het uitdelen van informatieboekjes en enquêteformulieren. Reeds tientallen ingevulde enquêteformulieren kregen zij terug.

Ook in tijden van bezuinigingen mogen in een beschaafd land mensen met een arbeidsbeperking niet worden uitgesloten en veroordeeld tot een leven in armoede. Want armoede werkt niet. Het is daarom niet aanvaardbaar als de kosten van de crisis neergelegd worden bij mensen met een arbeidsbeperking.


(Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

De strijd om mensen met een arbeidsbeperking niet de dupe te laten worden van de crisis gaat door. De plannen om mensen met een arbeidsbeperking salaris te laten inleveren en 30.000 banen in de sociale werkvoorziening te schrappen moeten direct van tafel.


(Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Daarom gaat SP Apeldoorn donderdagavond 28 april tussen 19.00 en 21.00 uur actie voeren in het centrum van Apeldoorn op het pleintje voor de ingang van de Oranjerie aan de Hoofdstraatzijde.
Daar kunnen mensen die werken bij een sociale werkvoorziening samen met een SP-er het enquêteformulier invullen en delen wij folders uit aan winkelende mensen.

Ook zal de Apeldoornse SP binnenkort weer bedrijfspoorten acties gaan houden.

U bent hier