h

18 e congres 1 voor allen

8 juni 2012

18 e congres 1 voor allen

 

 

XVIII Congres ‘1 voor allen’

 

 

 

Zoals bij ieder SP-congres is er ook deze keer een afvaardiging van Apeldoornse SP-ers naar het 18e partijcongres geweest om daar onder andere het congresstuk ‘1 voor allen’ te bespreken. Dit stuk behelst de theorie, de praktijk en de partij zoals die er nu voorstaat en waar wij in de toekomst als Socialistische Partij naar toe willen. Het zal u niet verbazen dat de ideologische standpunten zijn gehandhaafd. De koers die de partij de afgelopen 40 jaar heeft gevolgd, zal worden voortgezet. De SP blijft de SP en zal geen 'light’ versie worden van alles waar de partij voor staat, zo verwoordde Emile Roemer de uitkomst van de stemmingen

 


   

   

  De ochtend begon voor de afgevaardigden al in de trein van Arnhem naar Breda. Een conducteur vertelde ons over zijn ervaringen met de OV-chipkaart. Het in- en uitchecken voor reizigers. De verwarring die ontstaat door de verschillende aanbieders van openbaar vervoer op de weg en op het spoor. Deze NS-medewerker moet soms bekeuren volgens de regels die gelden voor zwartrijden, maar hij is van mening dat soms uitzonderingen dienen te worden gemaakt. De klantvriendelijkheid en het gebruiksgemak van de OV-chipkaart laten zeer te wensen over. Hulde voor deze conducteur!

   

  Naast het SP-congresstuk ‘1 voor allen’, dat het grootste gedeelte van de dag in beslag nam, heeft de SP twee mensen in het zonnetje gezet. De partijprijs ‘De Gouden Tomaat’ is op dit congres uitgereikt aan Tonnie Wouters, gemeenteraadslid in Schijndel en aan Jan de Wit, lid van de SP Tweede Kamerfractie en voorzitter van de commissie de Wit die het onderzoek heeft gedaan naar het politieke handelen van de Nederlandse overheid tijdens de bankencrisis.
  Helaas werd partijvoorzitter Jan Marijnissen onwel en moest naar het ziekenhuis. Gelukkig gaat het inmiddels weer beter met hem. Hij is weer thuis.
  Jan Marijnissen is door het congres ondanks zijn afwezigheid gekozen tot partijleider.
  Ook is onze lijsttrekker voor de aankomende Tweede Kamerverkiezingen van 12 september gekozen. Cabaretier Guido Wijers deed nog een poging zich kandidaat te stellen. Tijdens zijn optreden gaf hij zijn visie op de SP en Nederland. Helaas voor hem is toch Emile Roemer met grote meerderheid verkozen tot lijsttrekker van de SP.
  Op naar 12 september! Ook in Apeldoorn zullen wij als afdeling ons uiterste best doen om het kabinet Roemer I gerealiseerd te krijgen. Over de campagne hoort u uiteraard meer.

  Vincent Timmer

  Kabinet Roemer I

  Bron:sp.nl

  Premier: Emile Roemer. Minister van Financiën: Jan de Wit of Ewout Irrgang. Minister van sociale zaken: Renske Leijten. En zo kan ik nog wel verder fantaseren.
  Wellicht heeft u zelf ook nagedacht over een mogelijk kabinet Roemer I. Dit is nog toekomstmuziek, maar misschien na 12 september wel realiteit.
  De SP laat duidelijk merken klaar te zijn voor de campagne en voor regeren in Nederland.
  Het concept verkiezingsprogramma is al geschreven en heeft als titel ‘NIEUW VERTROUWEN’. De komende weken wordt het definitieve verkiezingsprogramma vastgesteld. Wanneer u het conceptprogramma wilt lezen dan kunt u dit vinden op de website van de SP : www.sp.nl.

  Ook in Apeldoorn zal er campagne gevoerd gaan worden. De eerste voorbereidingen zijn reeds getroffen en bestellingen voor het campagne- materiaal worden nu al gedaan. Schuren, logeerkamers en zolders worden leeggehaald om ingeruimd te kunnen worden voor de campagne 2012. Daarnaast zal het campagne-coördinatieteam op korte termijn bij elkaar komen om verschillende zaken te gaan regelen. De SP-afdeling Apeldoorn zal de komende periode in de Apeldoornse binnenstad en winkelcentra te vinden zijn. In de maanden juli en augustus willen we zoveel mogelijk campagne gaan voeren. Hierover zullen wij u uiteraard op de hoogte houden.
  Laten wij als afdeling van de campagne een succes maken en ervoor zorgen dat Emile Roemer de eerste SP-premier van Nederland wordt.
  Wanneer u vragen heeft over de campagne en de verkiezingsactiviteiten kunt contact opnemen met de SP. De gegevens vindt u onderaan dit inlegvel.
  We hopen op een zonnige en actieve SP-zomer!
  Vincent Timmer

   


    

   U bent hier