h

Afdeling

28 juni 2016

Aandacht voor problemen dak- en thuisloze jongeren

Foto: Metin Yavuz / SP Apeldoorn

De kwetsbaren in onze samenleving verdienen onze aandacht. Zo hebben wij geconstateerd dat dak- en thuisloze jongeren gedupeerd worden door wijziging in de wetgeving. Hierover hebben wij wethouder Blokhuis een brief gestuurd, waarin de volgende punten aan de orde komen:

Lees verder
23 februari 2016

ROOD Apeldoorn " niet in mijn naam"

De eerste Nederlandse bommen zijn op Syrië gegooid. Laat zien dat deze bommen niet in jouw naam zijn! 
Onder dit motto is ROOD, jong in de SP, een actie begonnen. Door het hele land worden er foto’s gemaakt met een korte maar zeer duidelijke boodschap: NIET IN MIJN NAAM! (https://www.facebook.com/stopdebommen/).

Lees verder
7 april 2015

Kennismakingsbijeenkomst(Heel de Mens)

Foto: Bart Polman

We nodigen je van harte uit voor de kennismakingsbijeenkomst op donderdag 9 april 2015 in Wijkcentrum De Stolp, Violierenplein. Je wordt daar om 19.15 uur welkom geheten met koffie. We beginnen dan om 19.30 uur en rond 21.30 uur stoppen we.

Lees verder
21 december 2014

Campagne provinciale verkiezingen 2015

Foto: Bart Polman / Bart
De nieuwe SP campagnefiets voor de Apeldoorns wijken is klaar!
De SP afdeling Apeldoorn gaat in het jaar 2015 flink campagne voeren.
De provinciale verkiezingen zie (
gelderland.sp.nl/ zijn erg van belang om te kunnen zorgen dat het huidige kabinet niet weer de meerderheid krijgt in de Eerste kamer. Komt allen stemmen op 18 maart 2015.
Lees verder
29 oktober 2014

Afscheid van vier bestuursleden

Aftredende bestuursleden in het bloemetje gezet.

Lees verder
19 oktober 2014

De Zo Krant is er weer!!

Beste SP Leden,

We zijn op zoek naar leden die bereid zijn om af en toe ZO kranten/ folders etc. huis aan huis willen verspreiden( vele handen maken licht werk)
Het aantal kranten etc. zal met u worden afgestemd.
Heeft u tijd en of wilt u binnen de afdeling SP Apeldoorn actief zijn mail ons dan!!! (we zijn op zoek naar actieve leden om de afdeling sterker ten maken)

Bart Polman
Organisatie secretaris
SP Apeldoorn
E-mail: bart-polman@planet.nl

Lees verder
14 december 2013

Licht in de politieke duisternis

SP Apeldoorn hield dit jaar een december-actie die de mensen een steuntje in de rug wilde geven. Naast de hoofdingang van de Oranjerie werd aan voorbijgangers een rode kaars uitgedeeld met daaraan een kerstkaartje met de tekst 'Het politieke en winterse klimaat is barbaars. De SP verlicht u met een kaars en wenst u warme feestdagen'.

Lees verder
8 december 2013

December-actie

Traditiegetrouw vindt er in december altijd een SP- actie plaats in het centrum van Apeldoorn.
Op zaterdag 14 december a.s. zal de SP aanwezig zijn bij de hoofdingang van de Oranjerie aan de Hoofdstraat. Aan het winkelend publiek zal een symbolisch presentje worden uitgedeeld. Wilt u weten wat? Kom dan langs op 14 december...

Lees verder
8 juni 2013

strijden tegen armoede

Het dramatische bezuinigingsbeleid van Rutte II laat ook z'n sporen na in Apeldoorn, waar talloze mensen inmiddels in armoede leven. En hun aantal stijgt nog iedere dag. Ook is er sprake van zogenaamde 'verborgen' armoede. Mensen die zich schamen om te vertellen dat ze te kampen hebben met armoede en dit zo goed en kwaad als het gaat, trachten te verbergen voor de buitenwereld. Dat kun je wellicht een tijdje volhouden, maar op een gegeven moment is de grens toch echt bereikt. En dat is Nederland anno 2013. Het afbraakkabinet VVD-PvdA lijkt soms wel als doel te hebben mensen weer terug te plaatsen in 19e eeuwse toestanden, waarbij een kleine elitaire groep wordt ontzien. Deze groep beschikt over verruit het meeste kapitaal, heeft verregaande macht en heette enkele eeuwen geleden 'de adel'.  De SP en al haar afdelingen zullen dan ook tot het uiterste gaan om hiertegen zoveel mogelijk weerstand te bieden.

Lees verder
7 juni 2013

chemische vuilstort Dorpersveld

De SP Apeldoorn heeft actie ondernomen voor wat betreft de chemische vuilstort aan het Dorpersveld in de wijk De Maten. Inmiddels zijn ruim 300 enquêteformulieren huis aan huis verspreid om in contact te komen met de bewoners van het Dorpersveld die zeer dichtbij deze vuilstort wonen. Zo vraagt de SP Apeldoorn zich af of er wel voldoende aandacht is voor de problematiek van de bewoners ten aanzien deze gifstort. Inmiddels hebben een aantal verontruste burgers contact met ons opgenomen. De komende tijd worden deze mensen bezocht en zal er verdere actie worden ondernemen.  Hieronder treft u de inhoud aan van betreffende enquêteformulieren. U kunt hieromtrent nog steeds contact met de SP Apeldoorn opnemen!

Lees verder

Pagina's

U bent hier