h

strijden tegen armoede

8 juni 2013

strijden tegen armoede

Het dramatische bezuinigingsbeleid van Rutte II laat ook z'n sporen na in Apeldoorn, waar talloze mensen inmiddels in armoede leven. En hun aantal stijgt nog iedere dag. Ook is er sprake van zogenaamde 'verborgen' armoede. Mensen die zich schamen om te vertellen dat ze te kampen hebben met armoede en dit zo goed en kwaad als het gaat, trachten te verbergen voor de buitenwereld. Dat kun je wellicht een tijdje volhouden, maar op een gegeven moment is de grens toch echt bereikt. En dat is Nederland anno 2013. Het afbraakkabinet VVD-PvdA lijkt soms wel als doel te hebben mensen weer terug te plaatsen in 19e eeuwse toestanden, waarbij een kleine elitaire groep wordt ontzien. Deze groep beschikt over verruit het meeste kapitaal, heeft verregaande macht en heette enkele eeuwen geleden 'de adel'.  De SP en al haar afdelingen zullen dan ook tot het uiterste gaan om hiertegen zoveel mogelijk weerstand te bieden.

Op dinsdag 9 juli a.s. vind er om 19.30 uur in De Stolp aan het Violierenplein 101 te Apeldoorn wederom een ledenavond plaats in samenwerking met ‘Apeldoorn in Dialoog' en de werkgroep ‘Apeldoorn tegen Verarming’ van het Apeldoorns beraad van kerken.
Deze avond staat in het teken van de armoede in Apeldoorn. Voor de pauze zal er een powerpointpresentatie worden gegeven door Henri ten Brinke van de werkgroep 'Apeldoorn tegen Verarming'. Na de pauze zal er onder leiding van Jacqueline Pol, coördinator van 'Apeldoorn in Dialoog' verder worden gediscussieerd.
Tevens worden er concrete afspraken gemaakt wat we verder voor elkaar kunnen betekenen in onze gezamenlijke strijd tegen de steeds verder oprukkende armoede in Apeldoorn.

Gelet op het belang van deze kwesties, hopen wij u dinsdag 9 juli a.s. dan ook te mogen verwelkomen, waarbij het hapje en het drankje uiteraard niet vergeten worden!

Graag tot 9 juli!


 

SP afdeling Apeldoorn


 

 

Reactie toevoegen

U bent hier