h

Licht in de politieke duisternis

14 december 2013

Licht in de politieke duisternis

SP Apeldoorn hield dit jaar een december-actie die de mensen een steuntje in de rug wilde geven. Naast de hoofdingang van de Oranjerie werd aan voorbijgangers een rode kaars uitgedeeld met daaraan een kerstkaartje met de tekst 'Het politieke en winterse klimaat is barbaars. De SP verlicht u met een kaars en wenst u warme feestdagen'.

Met name het politieke klimaat is barbaars te noemen. Roofkabinet Rutte gaat onverminderd door met keihard bezuinigen en lijkt geen enkele boodschap te hebben aan de kritiek die inmiddels uit alle hoeken van de samenleving komt. En de PvdA doet lekker mee. De PvdA die via Samsom krachtig links kakelde en toen de buit na de verkiezingen binnen was hun kiezers op ongekende wijze belazerde door er met de VVD vandoor te gaan om vervolgens rechts te gaan regeren. Salonsocialisme uit het boekje!

De tweedeling tussen arm en rijk wordt inmiddels groter en veel mensen die de eindjes niet meer aan elkaar kunnen knopen, hebben dit jaar bepaald geen vrolijke feestdagen. Achter veel voordeuren is het bittere ellende. Ook in Apeldoorn. Ogenschijnlijk niets aan de hand, maar de waarheid is vaak anders. Hopelijk durven deze mensen die in armoede leven als gevolg van het beleid van Rutte I en II, de schaamte van zich af te werpen en hun stem te laten horen. Hoe meer armoede zichtbaar wordt, des te krachtiger kan de SP in actie komen.

De SP Apeldoorn wenst u sociale feestdagen en alle sterkte toe voor 2014! Ook dan kunt u weer op ons bouwen.

Reactie toevoegen

U bent hier