h

Kandidatenlijst GR2022 #StrijdMee stem SP

22 januari 2022

Kandidatenlijst GR2022 #StrijdMee stem SP

Foto: Rob Voss

Kandidatenlijst SP Apeldoorn gemeenteraadsverkiezingen 2022

Foto: SP

Ze is een activist, staat met de poten in de klei en kan slecht tegen  onrecht. Ze staat pal naast mensen als het gaat om eerlijke politiek, betaalbaar wonen en goede zorg. Ze haalt de wijsheid niet uit boeken maar vanuit inwoners en hun echte verhalen. 

Ze heeft zich op straat, in de raad én ook landelijk hard gemaakt voor onze zorg, wonen en tegen vrouwenonderdrukking.

De politiek is niet haar chillplek maar een middel om verandering af te dwingen.

 

Foto: SP

Thomas heeft zich in de fractie hard gemaakt voor oa de herdenking van de Molukkers,  historische graven van Molukse KNIL-militairen , woonrechten en een energietransitie  waarbij we duurzaamheid en energiearmoede hand in hand aanpakken. Hij vindt het belangrijk dat inwoners zeggenschap hebben. Vanuit zijn dagelijkse werkzaamheden in de duurzaamheids- en besparingssector, gaat dit onderwerp hem aan het hart en heeft als vanzelfsprekend ook oog voor het welzijn van mens, dier en milieu. Thomas is tegen iedere vorm van racisme, discriminatie en onderdrukking en zal zich ook de komende raadsperiode weer hard maken om dit tegen te gaan.

 

Foto: SP

Onze jongste kandidaat op de lijst, maar niet de minste. Naast zijn studie gaat Jeremie vol overtuiging samen met jong en oud de klassenstrijd aan. Deze jonge socialist zet zich in voor een eerlijke gemeente, waar het draait om mensen en niet om winsten.

 

Foto: SP

Ruwe bolster, werkzaam als VMBO-docent in Apeldoorn. Rob staat midden in de samenleving en weet dat veiligheid en je veilig voelen, onbetaalbaar is voor onze jongeren en alle inwoners van onze stad. Met meer wijkagenten en jongerenwerkers, die de mensen en de buurt kennen, kunnen problemen worden voorkomen en zal dit bijdragen aan een veiliger gevoel.

 

Foto: SP

Woont met plezier in Apeldoorn, maar veel kan nog beter. Het verschil tussen arm en rijk wordt steeds groter en dat zien we ook hier in Apeldoorn. Armoede is geen natuurverschijnsel, maar is gecreëerd. Dit kan én moet anders; het roer moet om. Dat kan door samen in actie te komen; dan kunnen we kiezen voor een beter Apeldoorn voor ons allemaal. Strijd mee!

 

Foto: SP

Henri is leraar en zet zich al jaren in voor alle Apeldoorners, of het nou wonen, zorg of onderwijs is; hij vecht voor eerlijke keuzes in de politiek.

Armoede is hierin geen optie en iedereen verdient een eerlijke kans om zichzelf te kunnen ontwikkelen en een bijdrage te leveren aan de samenleving, ongeacht je afkomst of de dikte van de portemonnee van je ouders.

Henri is op dit moment raadslid voor de SP en heeft onze afdeling mede opgebouwd.

 

 

Foto: SP

Of het nou is om verhalen van inwoners op te halen of samen met de mensen actie te voeren voor lagere woonlasten of hogere lonen, als echte SP’er is Amine veel te vinden op straat en in de wijken. Want daar waar beslissingen worden genomen die inwoners aangaat, is de stem van inwoners belangrijk.

 

Foto: SP

Als zeer betrokken medewerkster in de ouderenzorg maakt Larissa van dichtbij mee wat de bezuinigingen in de zorg doet met mensen. Goede (ouderen-)zorg hoort niet op de markt, we zetten daarom kleinschalige zorgbuurthuizen op in Apeldoorn, zodat ouderen zeggenschap hebben en in hun vertrouwde buurt kunnen blijven wonen.

 

Foto: SP

Student Toerisme en Management. Hij vindt het belangrijk dat iedereen onderdak heeft. Wonen is een recht!Ook vindt hij dat armoede aangepakt moet worden. Hij ziet bij jonge mensen een steeds groter wordende kloof. Hierdoor ziet hij dat sommige studenten de armoede ingestort worden en de kansen ongelijk zijn.

 

Foto: SP

25 Jaar en een zeer betrokken medewerker in de ouderenzorg.Hij vindt dat de marktwerking in de zorg echt weg moet, en zij als zorgpersoneel moeten meer inspraak krijgen. Beslissingen van bovenaf zorgen te vaak voor problemen. Dat zagen we ook bij het Kristal waar de SP de enige partij was die echt in actie kwam.

 

11.    Jakob streep 
12.    Regina Polman                                          
13.    Henri ten Brinke                                        
14.    Eric Janssen                                                
15.    Bart Polman                                               
16.    Nathan Veenstra                                       
17.    Maaike den Bosch                                        
18.    Timo Bos                                                     
19.    Mariska Bouwmeester                            
20.    Astrid Vollebregt-de Groot                     
21.    Metin Yavuz 
22.    Krista van Velzen

 

ONS VERKIEZINGSPROGRAMMA 2022

De webvriendelijke  korte versie vindt u hier en hier vindt u de PDF-versie.

 

 

Reactie toevoegen

U bent hier