h

Succes! Wooncorporatie Metaalbuurt vervroegd onderhoud.

18 februari 2022

Succes! Wooncorporatie Metaalbuurt vervroegd onderhoud.

Foto: SP

Bewoners van de Metaalbuurt hebben al langere tijd klachten over wooncorporatie De Goede Woning vanwege ernstige problemen, met onder andere schimmel in de woningen waarin zij wonen. Samen met de SP kwamen zij in actie. Na het publiceren van het zwartboek en de media-publiciteit geeft De Goede Woning groen licht.

Foto: SP

De wooncorporatie laat in een reactie weten; ‘’Naar aanleiding van ons gesprek van vorige week donderdag laten we u hierbij weten dat we het geplande onderhoud, kozijnen en glas vervangen en het plaatsen van mechanische ventilatie eerder uit gaan voeren dan 2024. We bereiden de werkzaamheden dit jaar voor en we starten begin 2023 met de uitvoering hiervan’’. Dat betekend dat de huurders die in actie zijn gekomen voor een woning waar zij niet ziek van worden, hebben gewonnen.

De huurders hebben vanaf het begin meer met elkaar gemeen dan alleen een grote mate van ontevredenheid over hun verhuurder; zij willen collectief actie ondernemen om de problemen bij de wooncorporatie aan te pakken. Zodat niemand straks meer hoeft te slapen in een schimmelige kamer. Waar je kunt leven zonder te veel kwijt te zijn aan de energierekening. Waar je kinderen geen astma puffertjes meer nodig hebben door tocht, vocht en schimmel. Die verandering blijkt nu te komen.

Dit is het verhaal van een groep bewoners die opkwam voor een leefbare woning. Een woning zonder tocht, vocht en schimmel. Dat is het minimale dat een mens verdient, geeft De Goede Woning nu ook toe

Samen strijden, samen winnen!

Lees ook Huurders Metaalbuurt overhandigen zwartboek 

In de media Onderhoud aan bekritiseerde ‘schimmelflats’ in Apeldoorn alsnog jaar vervroegd

Reactie toevoegen

U bent hier