h

SP: Roep per direct de klimaat noodtoestand uit!

13 juni 2024

SP: Roep per direct de klimaat noodtoestand uit!

Foto: SP

Vandaag heeft de SP samen met D66, PvdA/GroenLinks en de Partij voor de Dieren het college van Apeldoorn opgeroepen per direct de klimaatnoodtoestand uit te roepen. De aanleiding hiervan is een petitie, die recent werd aangeboden aan de gemeenteraad door het Apeldoorns Klimaat Platform

Fractievoorzitter Thomas Hendriks: 'Over de hele wereld heeft klimaatverandering een enorme impact. Ook inwoners van Apeldoorn worden geconfronteerd met de gevolgen van klimaatverandering, bijvoorbeeldin de vorm van extreem weer, watertekorten en het teruglopen van de biodiversiteit. We hebben nog maar een paar jaar om de ernstigste gevolgen af te wenden. Met het uitroepen van de klimaatnoodtoestand roepen we het college op om een radicale inspanning te leveren om deze klimaatcatastrofe af te wenden.  Apeldoorn moet altijd inzetten op maximale zorg  voor de generaties na ons. Denk bijvoorbeeld aan het maximaal inzetten op duurzame energie, duurzame woningbouw, duurzaam vervoer, natuur, biodiversiteit, duurzame voeding en landbouw'.

De SP geeft hiermee gehoor aan de oproep van de secretaris generaal van de VN, António Guterres, die overheden over de hele wereld dringend oproept om de klimaatnoodtoestand uit te roepen. Guterres: “Om het eenvoudig te zeggen: de toestand van de planeet is ernstig. De mensheid voert oorlog tegen de natuur. Dat is suïcidaal. De natuur slaat altijd terug – en dat doet ze al met toenemende kracht en woede.”

Eerder al riepen Amsterdam, Utrecht, Haarlem, Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Arnhem en Leiden de klimaatnoodtoestand uit.

Klik hier om de motie te lezen

STRIJDBARE KLIMAATMARS: MENSEN BOVEN WINST!!

Reactie toevoegen

U bent hier