Woensdag is het zover. Stemmen. In de peilingen gaan de PvdA en de VVD aan kop. Wat de PvdA nu precies wil is onduidelijk : een links blok vormen met de SP en GroenLinks of rechts door laten gaan met hun destructieve beleid?
Op 5 september gingen de SP, GroenLinks, D66 en VVD in het oude zendgebouw in Radio Kootwijk met elkaar in debat over duurzame energie. Namens de SP was kamerlid Paulus Jansen aanwezig.
Na het (eerste) RTL-verkiezingsdebat ging de SP er in de peilingen maar liefst 8 zetels op achteruit. Bepaald niet leuk. EenVandaag liet zien dat vrijwel al deze 'SP-ers in wording' waren overgehopt naar de PvdA. Even afgezien van de reden van het party-hoppen, vraag ik mij af of een dergelijk besluit verstandig is van de linkse kiezers. Want om die kiezers gaat het hier. Er is een gerede kans dat deze zichzelf, aldus handelend, op niet zo heel lange termijn 'electoraal verwonden'. Laat mij het uitleggen.
Vandaag heeft het hoofdstembureau de definitieve uitslag van de provinciale verkiezingen bekend gemaakt. Anders dan eerder in de media is vermeld is de SP met 5 zetels vertegenwoordigd in Provinciale Staten. Ons team voor de komende 4 jaar bestaat uit Eric van Kaathoven, Alex Mink, Agnes Lewe, Peter Lucassen en Cobi van Driel. vlnr. Peter Lucassen, Cobi van Driel, Agnes Lewe, Eric van Kaathoven (fractievoorzitter), Alex Mink
De uitslag die woensdag werd gegeven is nog wat gewijzigd omdat als gevolgd van lijstverbindingen de restzetels anders zijn verdeeld. In de uitslag van woensdag is daar geen rekening meet gehouden.
Apeldoorns SP kandidaat Stefan Kloosterboer kreeg 976 voorkeursstemmen.
Met 9,7% van de stemmen is de SP de vijfde partij van Gelderland geworden bij de provinciale statenverkiezingen. Daarmee verliest de SP stemmen
ten opzichte van 4 jaar geleden.
Met 19.1% van de stemmen is de VVD de grootste partij van Gelderland geworden.
SP Apeldoorn bedankt al haar vrijwilligers voor hun bijdrage aan de verkiezingscampagne!
Afdeling Apeldoorn heeft op 6 januari 2015 een meldpunt geopend.
Het bestuur van SP Apeldoorn kreeg van verschillende mensen te horen dat een aanzienlijk aantal burgers is en wordt geconfronteerd met vormen van discriminatie, pesten, (seksuele) intimidatie en ander maatschappelijk onwenselijk en ontoelaatbaar gedrag. Dit was aanleiding om het meldpunt te openen.