h

Verkiezingen

Concept verkiezingsprogramma gepresenteerd: Nu de mensen

De SP kiest voor een verhoging van het minimumloon naar 16 euro per uur, meer mogelijkheden om vastgoedbazen te onteigenen bij langdurige leegstand en het aanpakken van de marktwerking in de publieke sector. SP-leider Lilian Marijnissen wil van deze verkiezingen een ideeënstrijd maken: ‘Nu er schoon schip is gemaakt in Den Haag, gaan wij ons land weer opbouwen. Een Nederland waarin niet slechts enkelen profiteren van de winst, maar we eerlijk delen. Een Nederland waarin niet de markt en niet de overheid het voor het zeggen hebben, maar de mensen.

Lees verder
3 maart 2015

OPROEP VAN DE CAMPAGNELEIDERS

Beste SP leden, op 18 maart a.s. gaat Nederland naar de stembus voor de Provinciale Staten verkiezingen.  

Lees verder
10 september 2012

TUIN ER NIET IN!

emile

Woensdag is het zover. Stemmen. In de peilingen gaan de PvdA en de VVD aan kop. Wat de PvdA nu precies wil is onduidelijk : een links blok vormen met de SP en GroenLinks of rechts door laten gaan met hun destructieve beleid?

Lees verder
6 september 2012

DEBAT RADIO KOOTWIJK

Debat Radio Kootwijk

Op 5 september gingen de SP, GroenLinks, D66 en VVD in het oude zendgebouw in Radio Kootwijk met elkaar in debat over duurzame energie. Namens de SP was kamerlid Paulus Jansen aanwezig.

Lees verder
3 september 2012

STRATEGISCH STEMMEN

ballonnenjvd

Na het (eerste) RTL-verkiezingsdebat ging de SP er in de peilingen maar liefst 8 zetels op achteruit. Bepaald niet leuk. EenVandaag liet zien dat vrijwel al deze 'SP-ers in wording' waren overgehopt naar de PvdA. Even afgezien van de reden van het party-hoppen, vraag ik mij af of een dergelijk besluit verstandig is van de linkse kiezers. Want om die kiezers gaat het hier. Er is een gerede kans dat deze zichzelf, aldus handelend, op niet zo heel lange termijn 'electoraal verwonden'. Laat mij het uitleggen.

Lees verder
24 augustus 2012

Laat de SP zien !!

SP Bordenactie

Foto: V.Timmer

Lees verder
7 maart 2011

Definitieve uitslag: 5 zetels voor SP

Vandaag heeft het hoofdstembureau de definitieve uitslag van de provinciale verkiezingen bekend gemaakt. Anders dan eerder in de media is vermeld is de SP met 5 zetels vertegenwoordigd in Provinciale Staten. Ons team voor de komende 4 jaar bestaat uit Eric van Kaathoven, Alex Mink, Agnes Lewe, Peter Lucassen en Cobi van Driel.

Gelderse SP fractie
vlnr. Peter Lucassen, Cobi van Driel, Agnes Lewe, Eric van Kaathoven (fractievoorzitter), Alex Mink

De uitslag die woensdag werd gegeven is nog wat gewijzigd omdat als gevolgd van lijstverbindingen de restzetels anders zijn verdeeld. In de uitslag van woensdag is daar geen rekening meet gehouden.

Apeldoorns SP kandidaat Stefan Kloosterboer kreeg 976 voorkeursstemmen.

Lees verder
3 maart 2011

SP stemmers bedankt

Met 9,7% van de stemmen is de SP de vijfde partij van Gelderland geworden bij de provinciale statenverkiezingen. Daarmee verliest de SP stemmen
ten opzichte van 4 jaar geleden.

SP stemmers bedankt

Met 19.1% van de stemmen is de VVD de grootste partij van Gelderland geworden.

SP Apeldoorn bedankt al haar vrijwilligers voor hun bijdrage aan de verkiezingscampagne!

Lees verder

Pagina's

U bent hier