h

ROOD

16 december 2016

Enquête onderwijs bij ROC Aventus Apeldoorn

Foto: SP

Afgelopen vrijdag 9 december hebben we met Rood Apeldoorn voor het gebouw van ROC Aventus gestaan. Hier hebben we een enquête gehouden over alles wat met de school te maken heeft.

Lees verder
28 december 2012

Rode chill-avond!

Opnieuw ROOD in Apeldoorn!

Lees verder
27 augustus 2011

ROOD zegt: 'Doe effe sociaal!'

Als het aan het asociale kabinet Rutte I ligt, worden de tegenstellingen in Nederland alleen maar groter. Ook jongeren moeten het ontgelden. Studeren dreigt onbetaalbaar te worden, jongeren met een handicap worden de armoede in gestort en gedoogpartner Wilders krijgt alle ruimte om moslims te discrimineren.ROOD wil jongeren laten weten dat het ook anders kan en lanceert daarom de campagne 'Doe effe Sociaal!'. De komende weken zal ROOD op verschillende plaatsen in het land met jongeren in gesprek gaan over de schandalige gevolgen van de kabinetsplannen.

Lees verder
14 april 2011

ROOD: Bestuursleden gezocht!

Op zondag 29 mei aanstaande houdt ROOD, jong in de SP, haar eerste ledenbijeenkomst van 2011. Op deze dag blikken wij terug op het afgelopen jaar en kiezen wij een nieuw bestuur. Bij deze willen wij jou ook oproepen om je kandidaat te stellen voor een bestuursfunctie. Want ROOD kan niet zonder een actief en enthousiast bestuur!

ROOD
(Bron: rood.sp.nl)

Bestuursleden zorgen ervoor dat de vereniging ROOD goed loopt. Concreet betekent dit dat bestuursleden bijvoorbeeld landelijke acties in gang zetten, activiteiten organiseren, het contact met de leden onderhouden, zorgen voor een 'up-to-date' website en zowel 'oude' als nieuwe ROOD-groepen in het land ondersteuning bieden. Het bestuurswerk is dus erg belangrijk om ROOD nog groter en bekender te maken.

Lees verder
30 maart 2011

Studenten komen in actie voor goed en betaalbaar onderwijs

De afgelopen maanden hebben er in veel steden demonstraties plaatsgevonden tegen de enorme bezuinigingsplannen van het kabinet op hoger onderwijs.

Studenten in Actie, Studieboete? Oprutte!
SP afdeling Apeldoorn heeft op verschillende locaties in Apeldoorn de openbare plakzuilen van deze poster voorzien.

Op 21 januari kwamen er zelfs 20.000 studenten, docenten en professoren naar het Malieveld in Den Haag om hun stem tegen de plannen te laten horen. Binnenkort debatteert de Tweede Kamer over de studieboete en dan komen studenten opnieuw in actie!

Lees verder
20 mei 2010

Stufi moet blijven!

Bijna alle politieke partijen willen een einde maken aan de studiefinanciering. VVD, D66, PvdA, en GroenLinks willen allemaal van het huidige systeem af en een leenstelsel invoeren. Daarmee zou de rekening van de crisis bij studenten neergelegd worden. Een belachelijk plan.De toegankelijkheid van het onderwijs wordt regelrecht bedreigd. Studeren wordt als maar duurder, of het nu op de universiteit, op het HBO of op het MBO is. Uit onderzoek blijkt dat tenminste een derde van de jongeren niet zou gaan studeren als hij of zij alles moet lenen. Een goede opleiding volgen lijkt dus weer een voorrecht voor de rijken te worden. Niet als het aan ons ligt. Wij accepteren niet dat studenten de rekening van de crisis moeten betalen. We komen in actie voor betaalbaar onderwijs waar je wat van leert.

SP Apeldoorn zal vrijdag 21 mei 2010 de ‘Code ROOD’ krant van de ‘jongeren in de SP (ROOD)’ gaan uitdelen aan studenten van het ROC aan de Laan van de Mensenrechten, en hen oproepen om een petitie te ondertekenen. Ook kan dat digitaal op www.stufimoetblijven.nl, inmiddels is de petitie al ruim 10.000 keer ondertekend. De actie zal beginnen om 12.00 uur en duren tot 13.30 uur.

Lees verder
29 april 2010

Opening Jongerencentrum 7312 in Orden

Door SP fractievoorzitter Bonnie ten Damme

Op woensdag 14 april j.l. is in de wijk Orden het Jongerencentrum 7312 geopend door wethouder Wegman en wethouder Reitsma. De opening gebeurde door met een spuitbus een stukje van een prachtige schildering op de buitenmuur te voltooien.

Bonnie en Metin
(Foto © Gerard Woltering / SP Apeldoorn)

Dit jongerencentrum is mede tot stand gekomen door ons SP-kerngroeplid Metin Yavuz die jongerenwerker is bij Wisselwerk. Hij was één van de stimulerende krachten om voor de jeugd van Orden een dergelijk centrum te realiseren.

Lees verder
9 mei 2007

Rood houdt enqu�te onder jongeren

Rood (jongeren in de SP) heeft een enqu�te gehouden onder jongeren over hun (bij) banen. Zo heeft ook ROOD Apeldoorn in de binnenstad ge-enqu�teerd. Het was een groot succes, alleen al in Apeldoorn zijn er meer dan 60 enqu�tes afgenomen.

Lees verder
3 augustus 2005

Word actief voor ROOD!

De SP Apeldoorn is op zoek naar jonge SP leden die zich in Apeldoorn actief willen inzetten. Dit om een groep te vormen die werkelijk actief in Apeldoorn de kleinere en meer op jeugd gerichte aspecten aan te pakken op een sociale en actieve manier.

Lees verder

U bent hier