h

Actie Apeldoorn blijf social

20 december 2010

Actie Apeldoorn blijf social

Op donderdag 16 en vrijdag 17 december voerde de SP en FNV Lokaal ’s avonds actie om Apeldoorn sociaal te laten blijven. Er werden t-shirts, kommetjes tomaten en erwten-soep uitgedeeld in de hal van het stadhuis.
De bezoekers lieten zich de soep goed smaken. Ook raadsleden waagden zich aan de ‘sociale’ soep.

De sociale soep van de SP en FNV Lokaal lieten de aanwezigen zich goed smaken
De sociale soep van de SP en FNV Lokaal lieten de aanwezigen zich goed smaken. (Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Er moest volgens burgermeester en wethouders 1.5 miljoen euro bezuinigd worden op het minimabeleid. 600.000 euro is na protest van tafel gehaald aan bezuinigingen. Op de teller staat nog 900.000 euro aan bezuinigingen die gehaald gaan worden bij de financieel zwakste van de Apeldoornse samenleving. SP Apeldoorn vind dat een schande.

De SP bedankt Grandcafé Besirbaba, waar vanuit ze de actie mochten opbouwen en waarvan ze de 'soepkar' mochten lenen.

U bent hier