h

Europa

24 mei 2016

SP-Kamerlid Van Bommel spreekt in Apeldoorn over IS

Foto: SP

Tweede Kamerlid Harry van Bommel (SP) komt op maandagavond 6 juni naar Centrum Don Bosco Centrum in Apeldoorn om daar te spreken over de opkomst van terreurorganisatie IS en de gevolgen daarvan voor Irak, Syrië en Turkije. 

Lees verder
12 oktober 2011

Verslag thema avond ‘Crisis in Europa en onze pensioenen’

Op dinsdag 11 oktober was er in CODA te Apeldoorn een openbare thema avond georganiseerd waarin de financiële crisis in Europa centraal stond en de situatie rondom de pensioenen en het pensioenakkoord.

Lees verder
4 oktober 2011

SP-Apeldoorn organiseert een openbare discussieavond ‘Crisis in Europa en onze pensioenen’

DINSDAG 11 OKTOBER 2011 OM 20.00 UUR IN CODA MUSEUM
(Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn, zaal open vanaf 19.30 uur, gratis toegang)

Algemeen secretaris van de SP Hans van Heijningen, SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt en arbeidseconoom Dimitris Pavlopoulos (VU-Amsterdam) zullen deze discussieavond inleiden.

Gevallen Euro

De SP in Apeldoorn organiseert deze discussieavond om met u in gesprek te gaan over de eurocrisis en onze pensioenen. Via een steunfonds voor de euro van honderden miljarden, een nieuw hulppakket voor Griekenland en zelfs een Europese regering, denken Merkel en Sarkozy (en in hun kielzog Rutte) de euro en de Europese economie overeind te houden. Tegelijkertijd bezuinigt de regering van VVD-CDA en PVV op de sociaal zwakste groepen en koerst de regering aan op een herziening van ons pensioenstelsel.

Lees verder
28 mei 2009

SP Apeldoorn spreekt in tegen de verkoop van NUON

De SP afdeling Apeldoorn heeft tijdens de politiekemarkt ingesproken om zo de verkoop van Nuon op het laatste moment nog te kunnen verkomen.Helaas mocht dat niet meer baten, er werd voor de splitsing en verkoop gestemd. Alleen Gemeentebelangen stemde tegen.

Lees verder
24 april 2009

Nu Nuon en Eneco nog!

Gisteravond haalde de Apeldoornse SP afdeling weer vele handtekeningen op en deelde honderden flyers en handtekeningenkaarten in combinatie met een waxinelichtje uit aan de winkelende mensen ter hoogte van de hoofdingang van de Oranjerie.

Heeft u al getekend tegen de verkoop van Nuon?

We maakte het winkelende publiek duidelijk dat ze hun stem konden laten horen door middel van het zetten van een handtekening tegen de verkoop van de energiebedrijven.

Lees verder
21 april 2009

SP deelt lichtpuntjes uit

Donderdag 23 april tussen 19.00 en 21.00 uur deelt bij de ingang van de Oranjerie SP afdeling Apeldoorn lichtpuntjes uit aan een ieder die een handtekening komt zetten tegen de verkoop van de Nuts bedrijven. Nu€nDe SP gaat nogmaals de straat op om handtekeningen te verzamelen, nu in veel provincies binnenkort een definitief besluit valt over de verkoop van Essent en Nuon.
Veel provinciale volksvertegenwoordigers twijfelen nog. Het is dus belangrijk om de druk op deze mensen op te voeren.
Daarom hebben we uw steun nu echt nodig. Kom uw handtekening zetten en laat de volksvertegenwoordigers weten dat ons gas en licht in publieke handen moet blijven!

Lees verder
18 april 2009

Weer vele Apeldoornse handtekeningen tegen de verkoop van Nuon

Op zaterdag 18 april 2009 zamelden leden van de SP-afdeling Apeldoorn ’s middags in het stadscentrum handtekeningen in tegen de verkoop van de nutsbedrijven. Door Jelle van Essen.

SP-er Hamidou verzameld handtekeningen(foto: Stefan Kloosterboer)

Vanaf 12 uur stonden we vijf man sterk op het pleintje voor de Oranjerie en zamelden handtekeningen in tegen de verkoop van onze energiebedrijven Nuon en Essent. Het was heerlijk weer en half Apeldoorn leek te gaan winkelen.

Lees verder
17 april 2009

Mail uw volksvertegenwoordigers!

In veel provincies valt binnenkort een definitief besluit over de verkoop van Essent en Nuon.Ze zijn nuts!
Veel provinciale volks-vertegenwoordigers twijfelen nog. Het is dus belangrijk om de druk op deze mensen op te voeren.
Daarom hebben we uw steun nu echt nodig.

Lees verder
15 april 2009

Teken zaterdag in het centrum tegen de verkoop van onze nutsbedrijven

Handtekeningen actie
Ze Zijn NUTS!
Zaterdag 16 april tussen 12.00 en 15.00 uur verzameld de SP afdeling Apeldoorn ter hoogte van de ingang van De Oranjerie aan de Hoofdstraat zijde wederom handtekeningen tegen de verkoop van de energiebedrijven.

Lees verder
28 maart 2009

Vattenfall is vuilste van Duitsland

NIJMEGEN - Het groene imago van het Zweedse energieconcern Vattenfall brokkelt af. Het bedrijf dat Nuon wil kopen, geldt in Duitsland juist als vervuilender dan de veel bekritiseerde concurrent RWE, die Essent wil kopen.
Een bruinkoolschraper, het favoriete speelgoed van Vattenfall.
(Een bruinkoolschraper, het favoriete speelgoed van Vattenfall)
Blijkens een zwartboek van Greenpeace stoot Vattenfall in Duitsland per kilowattuur stroom meer CO uit dan de concurrentie.

Lees verder

Pagina's

U bent hier