h

Wonen

15 mei 2011

Huurders bedonnerd! Geen € 120 extra huur

De SP in Apeldoorn roept iedereen op om in actie te komen tegen de plannen van minister Donner om de huur van alle sociale huurwoningen met € 120 per maand te verhogen. Het kabinet wil aan alle huurwoningen 25 extra punten toekennen volgens het Woningwaarderingsstelsel. Het voorstel betekent dat de maximale huur van alle sociale huurwoningen met ruim € 120 per maand stijgt. Als de maximale huur boven de € 652 komt, kan de woning ‘geliberaliseerd’ worden verhuurd en is de huur vrij.

Huurders Bedonnerd! Geen €120 extra huur

Het voorstel van Donner heeft geen gevolg voor zittende huurders, maar iedereen die wil of moet verhuizen – bijvoorbeeld bij sloop – en alle starters zullen het gaan merken. Op 24 mei bespreekt de Tweede Kamer de kabinetsplannen. Laat van je horen! Stuur een protestmail naar de Kamerleden.

Lees verder
16 oktober 2009

Buurten in de Buurt Orden III

Zaterdag 10 oktober ging de SP afdeling Apeldoorn voor de derde keer ‘Buurten in de Buurt’ Orden. Als uitvalsbasis werd het winkelcentrum Ordenplein gebuikt alwaar de SP te vinden was met een informatiekraam en een groot spandoek dat riep ’65 Blijft 65’.

Vanuit de kraam trokken de actieve SP-ers de wijk in, deze keer in de omgeving van de Germanenlaan. De mensen gaven aan de ze over het algemeen fijn wonen in hun buurt, maar dat er toch meer behoefte was aan meer contact/samenhang met de buren onderling. Niet te spreken waren de Ordenaren over de gang van zaken omtrent het winkelcentrum en de parkeer (on)mogelijkheden in hun buurt. Sommige mensen liepen tegen verschillende regelgevingen aan. Ons viel ook op dat er toch wel spraken was van redelijk achterstalling onderhoud.

Lees verder
14 oktober 2009

Vliegveld Teuge

Door Bonnie ten Damme

DE SP HEEFT ALS ÉÉN VAN ZIJN PIJLERS “MENSWAARDIGHEID” IN ZIJN VISIE STAAN.

Hier valt onder, het streven naar zo gezond mogelijk kunnen opgroeien en leven. Het woongenot van de mensen is ook belangrijk.
Een vliegveld zoals Teuge werkt hier niet echt aan mee daar de vliegtuigen ons overspoelen met fijnstof, lawaai en onverbrande kerosine.
Denk eens aan de luchtwegen van ons en onze kinderen, worden die er beter op door het inademen van die stoffen?
Het concentratievermogen op school, wordt dit beter door meer vliegtuiglawaai?
Wil Apeldoorn zijn burgers bovenstaande bieden!
Gemeente Apeldoorn is groot aandeelhouder en geeft veel Apeldoornse subsidie aan het vliegveld om deze in stand te houden. Weten de burgers dat?
Natuurlijk bestaat vliegveld Teuge al lang maar in eerste instantie alleen als zweefvliegveld en voor wat kleinere propellervliegtuigen en een parachutistenclub. Jaarlijks neemt het vliegverkeer echter toe en nu wil B.V. Vliegveld Teuge zelfs grotere straalvliegtuigen en meer vliegbewegingen.
Wordt er straks ook ’s avonds gevlogen om meer omzet te halen en de nachtrust van de Apeldoorners dan?
SP-Apeldoorn gaat meer onderzoek doen naar de handel en wandel van vliegveld Teuge en gemeente Apeldoorn.

Zie onderstaand ingekort stukje van Platform Vlieghinder Teuge met meer informatie.

Lees verder
12 september 2009

Buurten in de buurt Orden III

Zaterdag 10 oktober gaat de Apeldoornse afdeling tussen 12.00 en 15.00 uur voor de derde keer weer Buurten in de buurt Orden. Ook zal er op het winkelcentrum Ordenplein een SP-kraam aanwezig zijn.Door te gaan buurten in de wijk Orden hoopt de afdeling een goed beeld te krijgen van wat er leeft in de buurt.

Lees verder
15 mei 2009

Buurten in de Buurt Orden II

Zaterdag 16 mei gaat SP Apeldoorn voor de tweede keer ‘Buurten in de buurt’ Orden. Om er huis aan huis ZO-kranten uit te delen en met de bewoners te praten over wat er leeft in de wijk. Zowel in positieve als in negatieve zin.Tussen 13.00 – 15.00 uur zullen de actieve leden van SP afdeling Apeldoorn te vinden zijn in de infostand op winkelcentrum Orden en in de omliggende straten.

Lees verder
8 maart 2009

Een vergeten woonwijk

SP 2e kamerlid Remi Poppe spreekt met bewoners van De Orden. Door: Bonnie ten Damme.
Remi Poppe praat met bewoner wijk Orden
De SP houdt landelijke een Aktie “Buurten in de Buurt”.
Zaterdag 7 maart ging SP-Apeldoorn samen met het 2e kamerlid Remi Poppe de wijk De Orden in, om te horen van de wijkbewoners wat er zoal leeft in hun woonwijk.

Lees verder
2 maart 2009

Buurten in de Buurt Orden

De SP afdeling Apeldoorn gaat samen met SP Tweede Kamerlid Remi Poppe op bezoek in de Apeldoornse wijk Orden om er huis aan huis ZO-kranten uit te delen en met de bewoners te praten over wat er leeft in de wijk.
Buurten in de Buurt Orden
SP Tweede Kamerlid Remi Poppe en de actieve leden van de SP in Apeldoorn zijn zaterdag 7 maart om 13.00 uur te vinden in de infostand op winkelcentrum Orden. Ze zullen aansluitend tot 15.00 uur in de omliggende straten huis aan huis gaan buurten.

Lees verder
28 november 2008

Bouw betaalbare woningen

Bouwfonds Nederland pleit voor de bouw van meer dure woningen, maar er is juist veel meer behoefte aan betaalbare woningen. SP fractievoorzitter Eric van Kaathoven reageert op het pleidooi van Bouwfonds in een ingezonden artikel in de Gelderlander.

Lees verder
18 september 2007

SP: Komst AGOVV-stadion in natuurgebied onwaarschijnlijk

Het is onwaarschijnlijk dat het nieuwe stadion van de Apeldoornse voetbalclub AGOVV kan komen in een bosgebied aan de Europaweg in Apeldoorn. Dat valt af te leiden uit de antwoorden op schriftelijke vragen van SP- statenlid Toine van Bergen aan het Gelderse provincie bestuur.

Lees verder
25 augustus 2007

Voetbalstadion AGOVV hoort niet in natuurgebied

SP Gelderland stelt vragen aan provincie

Lees verder

Pagina's

U bent hier