h

Nieuws uit 2016

16 december 2016

Enquête onderwijs bij ROC Aventus Apeldoorn

Foto: SP

Afgelopen vrijdag 9 december hebben we met Rood Apeldoorn voor het gebouw van ROC Aventus gestaan. Hier hebben we een enquête gehouden over alles wat met de school te maken heeft.

Lees verder
8 december 2016

SUCCES SP: KAMERMEERDERHEID WIL SOFTDRUGS SLIMMER REGULEREN

Foto: SP

Vanaf 2017 moet softdrugs slimmer gereguleerd worden. Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde dit voorstel van de SP. Hiermee wordt een einde gemaakt aan de vreemde situatie dat de verkoop van cannabis aan de voordeur wordt gedoogd, maar dat de inkoop ervan illegaal is. Tweede Kamerlid Nine Kooiman: ‘Op dit moment worden coffeeshophouders gedwongen zaken te doen met criminelen. Het kabinet moet stoppen met het creëren van boeven en kan zich beter bezighouden met Volksgezondheid en preventie.’

Lees verder
20 november 2016

Nationaal Zorgfonds Landelijke Aftrap op 26 november in Den Haag

Foto: SP

Het is hoog tijd voor het Nationaal ZorgFonds. Om dat te bereiken, bouwen we aan een brede beweging. En daar is jouw hulp hard bij nodig! Op zaterdag 26 november organiseren we de Landelijke Aftrap in Den Haag. Op die dag komen we bij elkaar met alle mensen die hun steentje bij willen dragen aan onze groeiende beweging.

Lees verder
15 november 2016

WINST van SP Apeldoorn. Het JIP gaat 5 dagen open.

Foto: SP

Een tijd geleden hebben wij een gesprek gehad met de wethouder over oa het JIP. SP Apeldoorn heeft aangegeven dat wij vinden dat deze 5 dagen open moet zijn.

Lees verder
9 november 2016

VERBETER DE JEUGDZORG DOOR KENNIS TE DELEN

Foto: SP

De provinciale fracties van GroenLinks en de SP willen dat de provincie Gelderland zich gaat  inzetten voor verdere verbetering van de jeugdzorg. Sinds 2015 is niet de provincie, maar zijn de gemeenten verantwoordelijk voor de jeugdzorg. In korte tijd moesten de gemeenten de taak oppakken en het ook nog goedkoper uitvoeren. Dat gaat niet overal goed. Daarom hebben de SP en GroenLinks bij de begrotingsbehandeling voorgesteld dat de provincie gemeenten ondersteunt in het uitwisselen van kennis en ervaring.

Lees verder
2 november 2016

Zorgen om (Jeugd)zorg

Foto: Rob Voss

Naar aanleiding van ons stuk op onze website en het artikel in de stentor van 4 augustus 2016, hebben wij een gesprek gehad met wethouder Paul Blokhuis en ambtenaren om onze zorgen en de zorgen van de burgers aan te kaarten. Het volgende is hieruit gekomen:

Lees verder

Pagina's

U bent hier