h

Nieuws uit 2011

21 oktober 2011

Na vragen SP mogen elektrische rolstoelen weer mee met de bussen van Syntus

Naar aanleiding van vragen van de Zwolse SP fractie mogen elektrische rolstoelen weer mee in de bussen van Syntus.

Busstation Apeldoorn
Busstation Apeldoorn (Foto © Stefan Kloosterboer / SP Apeldoorn)

Sinds enige tijd mochten elektrische rolstoelen niet meer mee in de stadsbus, omdat dit gevaarlijk zou zijn. De SP vroeg opheldering van de Zwolse wethouder.

Lees verder
12 oktober 2011

Verslag thema avond ‘Crisis in Europa en onze pensioenen’

Op dinsdag 11 oktober was er in CODA te Apeldoorn een openbare thema avond georganiseerd waarin de financiële crisis in Europa centraal stond en de situatie rondom de pensioenen en het pensioenakkoord.

Lees verder
4 oktober 2011

SP-Apeldoorn organiseert een openbare discussieavond ‘Crisis in Europa en onze pensioenen’

DINSDAG 11 OKTOBER 2011 OM 20.00 UUR IN CODA MUSEUM
(Vosselmanstraat 299, 7311 CL Apeldoorn, zaal open vanaf 19.30 uur, gratis toegang)

Algemeen secretaris van de SP Hans van Heijningen, SP-Tweede Kamerlid Paul Ulenbelt en arbeidseconoom Dimitris Pavlopoulos (VU-Amsterdam) zullen deze discussieavond inleiden.

Gevallen Euro

De SP in Apeldoorn organiseert deze discussieavond om met u in gesprek te gaan over de eurocrisis en onze pensioenen. Via een steunfonds voor de euro van honderden miljarden, een nieuw hulppakket voor Griekenland en zelfs een Europese regering, denken Merkel en Sarkozy (en in hun kielzog Rutte) de euro en de Europese economie overeind te houden. Tegelijkertijd bezuinigt de regering van VVD-CDA en PVV op de sociaal zwakste groepen en koerst de regering aan op een herziening van ons pensioenstelsel.

Lees verder
29 september 2011

Provinciale Staten steunen motie treintoiletten

SP-statenlid Alex Mink: “Het is van de gekken dat reizigers in de rijkste provincie van Nederland niet eens hun behoefte kunnen doen in de trein. We hebben deze kwestie regelmatig aangekaart en eindelijk hebben Provinciale Staten zich nu uitgesproken voor toiletten in alle treinen in Gelderland.”

Commissaris van de Koningin Cornielje ontvangt ruim 3000 handtekeningen voor treintoiletten.
Commissaris van de Koningin Cornielje ontvangt ruim 3000 handtekeningen voor treintoiletten.

Een motie van SP, 50-plus, PvdA, ChristenUnie en CDA geeft het college van Gedeputeerden Staten de opdracht om te komen met een voorstel om toiletten in de Gelderse treinen terug te laten keren.

Lees verder
27 september 2011

Reizigers, patiënten en politici bieden petities voor Gelderse treintoiletten aan

Politieke partijen 50Plus en SP, reizigersvereniging ROVER en het actiecomité Treinen met Toilet overhandigen morgenochtend 3000 handtekeningen voor toiletten in de Gelderse treinen.Deze organisaties voerden met steun van veel patiëntenorganisaties actie voor toiletten in alle treinen die door de provincie worden beheerd. Met deze handtekeningen willen de organisaties aantonen dat het hoog tijd wordt dat de toiletten terugkeren in alle treinen die in de rijkste provincie van Nederland rijden.

Lees verder
21 september 2011

Thema avond: ‘De 14 punten van de SP´

Op dinsdag 27 september organiseert SP Apeldoorn weer een thema-avond. SP-lid
De avond heeft als thema ‘De 14 punten van de SP´.

Lees verder

Pagina's

U bent hier