h

Nieuws uit 2019

23 december 2019

COMPENSATIE VOOR DE SCHULDENGENERATIE

Foto: Rob Voss

Het experiment is mislukt, het leenstelsel voor studenten werkt niet. Nu bijna alle politieke partijen zich tegen het schuldenstelsel keren lijkt dit stelsel zijn langste tijd te hebben gehad. 

Lees verder
5 december 2019

Steun de petitie van Red Gelderland.

Foto: Rob Voss

De regering onder leiding van Rutte probeert op allerlei manieren het stikstofprobleem aan te pakken. Zelfs de natuurgebieden zijn niet meer veilig, terwijl juist die natuurgebieden al zo onder druk staan.
Natura 2000- gebieden zijn in het leven geroepen om natuurwaarden te beschermen. Die bescherming kunnen we niet zomaar afschaffen omdat het nu niet uitkomt.

Lees verder
4 december 2019

Failliet van De HoenderlooGroep

Foto: Rob Voss

15 November schreef onze Fractievoorzitter (Sunita Biharie) samen met ons (SP) Tweede Kamerlid Maarten Hiijnk in het Algemeendagblad ‘De hervorming van de jeugdzorg is een voorbeeld van ondoordacht beleid en harde bezuinigingen die desastreus uitpakken voor mens en samenleving. Net als bij het leenstelsel en het sluiten van verzorgingshuizen, is destijds in een politieke polonaise, van GroenLinks tot VVD, ingestemd met voorstellen die niet gedragen werden door de bevolking, werknemers en experts. In het geval van de jeugdzorg ging dat ten koste van onze meest kwetsbare jongeren.‎’

Lees verder
2 december 2019

Racisme en discriminatie in de lokale sport

Foto: Rob Voss

17 November heeft de scheidsrechter de voetbalwedstrijd tussen Excelsior en FC Den Bosch stilgelegd omdat Mendes Moreira, de aanvaller van Excelsior, racistisch werd bejegend en hij hevig ontdaan was.

Lees verder
29 november 2019

Megastallen

Foto: Rob Voss

Gisteravond in de raadsvergadering hadden we weer een debat over megastallen. Ik zeg “weer” omdat we samen met PvdD al met regelmaat aandacht vragen voor dit probleem, maar ook beleid eisen. We willen een stellingname en daarbij ook daden i.p.v. alleen maar woorden.

Lees verder

Pagina's

U bent hier